האם מדובר בעבירה פלילית- קבלת דבר במרמה?

  • האם זו עבירה והאם חלה עליה התיישנות
    זיוה | 21/01/2019 11:34

    אני שואלת לגבי מכר שלי.
    המכר הלך לרופא מסויים באופן פרטי, מטעמים שלו המכר ביקש מהרופא שאת הקבלה בעבור התשלום ששילם בגין הייעוץ הרפואי שקיבל שירשום על שם בן משפחתו ולא על שמו שלו (בן משפחת המכר הסכים לכך והוא אף נוכח בעת הייעוץ הרפואי ובעת שהרופא רשם את הקבלה על שמו למרות שלא יעץ לו יעוץ רפואי אלא למכר).

    בהמשך בן משפחת המכר הגיש את הקבלות שהוצאו על שמו לקופת חולים וקיבל על שמו החזר על תשלום הייעוץ הנ"ל ואת סכום ההחזר נתן למכר שלי.
    האם בן המשפחה של המכר או המכר שלי ביצעו עבירה פלילית?  וככל שכן , מה תקופת ההתיישנות לגבי העבירה שכל אחד מהם עבר?

    תודה רבה

    • האם מדובר בעבירה פלילית- קבלת דבר במרמה?
      עו"ד ירון שבס | 21/01/2019 21:12

      עמית שלום רב,
      לכאורה מהסיפור שלך עולה כי בוצעו עבירות פליליות ממשפחת עבירות המרמה.
      באשר לרופא הרי כי גם מבחינתו למרות כי דיווח על הכנסה הרי כי נתן יד לבקשה שלכם ולכן על פניו לכאורה גם ביצע עבירה פלילית.
      באשר למכר שלך- מדובר על פניו בעבירה מסוג קבלת דבר במרמה, קשירת קשר לביצוע פשע וכן לסיוע לעבירת קבלת דבר במרמה. עם זאת על פי דבריך- מדובר במקרה מהרף המאוד נמוך ואני בספק אם המשטרה תמצא לנכון לחקור את הדברים אם מדובר באירוע חד פעמי. אגב גם הקרוב של המכר עבר לכאורה את אותן עבירות שהמכר שלך עבר.
      באשר לעניין ההתיישנות מדובר בעבירה מסוג פשע ולכן ההתיישנות היא 10 שנים מיום ביצועה.
      כל האמור הוא כמובן לכאורה והכל תלוי נסיבות. ההסבר שנתתי הוא כללי בלבד.
      הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בפלילי.
      בהצלחה

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

      • סליחה זיווה כמובן
        עו"ד ירון שבס | 21/01/2019 21:15

        בברכה,

        ירון שבס, עו"ד
        מנהל פורום פלילי

        דרך מנחם בגין 65, תל אביב
        טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il