איסור תחרות

  • עיסוק דומה לאחר התפטרות
    מאיה כהן | 21/01/2019 12:09

    היי
    שאלה שלי כזאת :
    אני שוקלת להתפטר ממקום העבודה מכל מיני סיבות ,במיוחד
    יחס מגעיל מצד הנהלה עד כדי כך שזה גורם לדכאון והתקפי חרדה כולל טיפול תרופתי .
    חתמתי על חוזה העבודה שאסור לי לעסוק בעיסוק דומה במשך חצי שנה . עד כמה זה חוקי ? ומה בדיוק אני יכולה לעשות וממה להתפרנס אם אני למדתי ויש לי ניסיון רק בתחום הזה מסוים ,שלפי חוזה אסור לעסוק חצי שנה לאחר סיום יחסי עובד-מעסיק ?אי עיסוק בתחום יכול לפגוע ברצף ניסיון ומה אני אמורה להגיד ברעיון העבודה :מה עשיתי באותם חצי שנה ? הסעיף הזה חוקי בכלל ?
    תודה

    • איסור תחרות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 22/01/2019 17:56

      איסור על עובד לעבוד במקום עבודה אחר הוא לגיטימי. אך מכוון שהוא נוגד את חוק יסוד חופש העיסוק והזכות הלגיטימית של העובד להשתכר ולהתפרנס - יש לכך מס' קריטריונים.

      1. שכר בתקופה זו.

      2. תחימת הזמן.

      3.תחימה של המיקום הגאוגרפי. ככל ששלושת הקרטריונים מתממשים האיסור הוא לגיטימי - אבל באם לאו אין סעיף זה יחול על העובד.

      כמובן כי האמור לעיל הוא כללי ועקרוני ויש לבדוק על מקרה לגופו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com