תביעת החזר תשלומי ועד בית

  • תביעה לפי סעיף 58
    קרמר | 19/01/2019 11:29

    אימי קנתה דירה 3 חדרים בביניין שיש בו דירות 3-4-5 חדרים . לאימי יש דירה 3 חדרים . בביניין יש תקנון מצוי . דמי ועד הבית הם שווים . לכול הדירות .
    לא הכרתי את סעיף 58 המורה ליגבות לפי השטח היחסי .
    האים אפשר ליתבוע את הנציגות . שגבתה במשך השנים . לא לפי סעיף 59 לחוק המקרקעין . ההפרש הוא כ11.000 במשך 30 שנה
    כמובן ליתבוע אפשר . השאלה אם הייה תקדים . ומה פסקו שם ?. או עבר זמנו בטל קורבנו
    תודה על המענה

    • תביעת החזר תשלומי ועד בית
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/01/2019 12:58

      שלום קרמר,

      אין מחלוקת, כי אמך זכאית לשלם כפי חלקה היחסי בלבד וזכאית לפנות לועד הבית על מנת שיערך חישוב מחודש מכאן ואילך.

      לגבי תביעת החזר כספי:
      לא ניתן לתבוע החזרים 30 שניה לאחור. תביעה כספית מתישנת לאחר 7 שנים.
      גם לגבי תקופת 7 השנים האחרונות אמך לא תקבל בהכרח החזר כספי, שכן יתכן לטעון כי כל עוד לא דרש הדייר לשלם כפי חלקו היחסי הוא נחשב כמי שמסכים לתשלום ששלם.

      כדי לברר סיכוי תביעה שכזו כדאי לפנות לעו"ד ליעוץ פרטני.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תודה  לת
        קרמר | 20/01/2019 18:45