חיסול החברה לפי סעיף 315 לפקודת החברות. י

  • מתלבט
    מאיר | 16/01/2019 10:39

    שלום,
    אני נושה בחברה שקיבלה צו פירוק... ומתקיים בשבוע הבא דיון במתן צו לחיסול החברה לפי סעיף 315 לפקודת החברות.
    יש לי תביעת חוב ואישור הגשה.

    האם אני צריך להופיע בדיון כנושה? לא קיבלתי זימון
    ומה זה אומר צו חיסול? האם החברה תשלם את החוב לפי תביעות החוב?

    תודה מראש

    • חיסול החברה לפי סעיף 315 לפקודת החברות. י
      עו"ד משה כאהן | 16/01/2019 17:06

      השאלה לא ברורה. סעיף 315 דן בישיבת דירקטוריון בעניין מיזוג הפוגע בכושר הפרעון של החברה. האם אתה דירקטור?

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il

      • מתלבט
        מאיר | 16/01/2019 21:40

        אנסה להסביר... לא מדובר דירקטור. אני עו"ד חדש, עזרתי לחבר בתיק. החבר יש לו חברה X והוא  נושה קטן יחסית בתיק.   מדובר בחברה Y שניתן  לה צו פירוק זמני לפני כשנה, בזמנו הגשתי תביעות חוב בשם החברה של החבר X ואושרו. ראיתי שבשבוע הבא יש דיון, למתן צו לחיסול החברה Y לפי סעיף 315 לפקודת החברות. ואינני מבין האם נושים צריכים להתייצב (לא קיבל זימון)? ומה קורה אם ניתן צו חיסול? האם בכל מקרה תפרע החברה את חובותיה לפי תביעות החוב לנושים?