מכירת דירת מחיר למשתכן במקרה של גירושין

  • מכירת דירה של מחיר למשתכן
    דוד | 16/01/2019 14:42

    לפני שנה קנינו דירה בראשון לציון דרך מחיר למשתכן. מאז התגרשנו. כמובן שהדירה מתחלקת שווה בשווה בין הצדדים. האם יש דרך לקנות את החלק של האישה בדירה תמורת סכום מוסכם בין הצדדים, מבלי לשלם את הקנס על מכירת דירה לפני המועד שבו מותר למכור את הנכס.

    • מכירת דירת מחיר למשתכן במקרה של גירושין
      עו"ד מיכאל שטרית | 17/01/2019 07:31

      דוד שלום רב,

      ככלל מכירת דירה שנרכשה במסגרת מחיר למשתכן במהלך תקופת "הצינון" תחויב בקנס. עם זאת, במקרה שלך ניתן לפנות לקבלת אישור חריג מועדת החריגים על מנת לבצע את העברת מחצית הדירה אליך ובכך להימנע מהקנס.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il