האם מותר למאבטח להוציא אותי מהקניון?

  • מותר למאבטח להוציא אותי מהקניון?
    בחור טוב סך הכל | 15/01/2019 11:20

    סיפור קצת מוזר אבל זה אכן קרה לי, יום אחד הלכתי לקניון בעזריאלי, ראיתי בחורה נאה ניגשתי אליה והתחלתי לדבר איתה ככה באמצע הקניון, אחרי שהשיחה הסתיימה ניגש אליי המאבטח ואמר לי "צא מפה עכשיו אתה מטריד כאן אנשים"
    הייתי בשוק לא הבנתי מה הוא רוצה, ואז הוא קרא למאבטח השני להוציא אותי מהקניון על כך ש"הטרדתי בחורה". ובסך הכל דיברתי איתה ואמרתי לו שהוא מוזמן לשאול את הבחורה אם באמת הטרדתי אותה, והוא אמר לי אל תבלבל לי את המוח והוציא אותי.

    האם מותר למאבטח לעשות דבר כזה?
    מסתבר בדיעבד שיש הרבה אנשים שמתחילים שם עם בנות, ובנות התלוננו על כך שמתחילים איתן ומאז יש פקודה מהמנכ"ל שכל פעם שמישהו מתחיל עם בחורה הוא מסולק מהקניון.
    זה חוקי בכלל להוציא ככה מהקניון ללא שום הוכחות מוצדקות שאכן הטרדתי מישהי?

    • האם מותר למאבטח להוציא אותי מהקניון?
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/01/2019 18:36

      פונה יקר, המאבטחים בקניון לא פועלים מכוח חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור ולדעתי סמכויותיהם נעוצים בדין האזרחי וכן הם מוסכמים לעכב אדם בהתקיים התנאים המנויים בסעיף 75 לחוק המעצרים :"
      75.   (א)  כל אדם רשאי לעכב אדם אחר עד לבואו של שוטר אם נתקיים אחד מאלה:(1)   האדם חשוד כי ביצע בפניו עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש;(2)   אדם אחר הקורא לעזרה מצביע על אדם החשוד שביצע בפניו עבירה, כאמור בפסקה (1),והכל אם יש חשש שהחשוד יימלט או שזהותו אינה ידועה.           (ב)  חשוד שעוכב לפי סעיף קטן (א), יימסר לשוטר ללא דיחוי, ובלבד שהעיכוב לא יעלה על שלוש שעות.           (ג)   המבצע עיכוב לפי סעיף קטן (א), רשאי להשתמש בכוח סביר, אם החשוד סירב להיעתר לבקשת העיכוב, ובלבד שלא יהיה בשימוש בכוח כדי לגרום לחשוד חבלה."- עצתי לך לברר הסוגיה בפורום דיני נזיקין ולנסח השאלה האם קיימת לי עילת תביעה כנגד מאבטח אשר הוציא אותי מהקניון בכח
      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי