ירושה על פי דין

  • ירושה ללא צוואה
    איציק | 15/01/2019 11:16

    חמי הלך לעולמו לא הישאיר צואה,בבעלותו המלאה חנות המניבה שכירות ,ושותפות(50/50) בבית בו מיתגוררת חמתי.5 אחים יורשים והאם.האם ניתן לממש מכירת הבית /לגבות שכירות במידת ההתנגדות מנהנים (החמה ואח)-באלו תנאים.

    • ירושה על פי דין
      עו"ד רוית טוב-לי | 15/01/2019 11:43

      איציק, שלום,
      ראשית יש להגיש בקשה למתן צו ירושה על פי דין. רק כאשר ניתן צו ירושה, ניתן להעביר את הרישום בנכסים ע"ש היורשים. לאחר שמבוצע הרישום, כל בעלים, לא משנה מה חלקו, יכול להגיש בקשה לפירוק שיתוף, ולאלץ את הבעלים האחרים למכור. כן הוא זכאי לחלק היחסי בדמי השימוש.
      עדיף להגיע להסכמות בין היורשים, בכל מקרה, אך אם אין הסכמות, הפרוצדורה היא כפי שכתבתי. אף על פי כן, לא הייתי ממליצה לפעול ללא ליווי עורך דין.
      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il