האם שוטר קהילתי מוסמך להזמין לחקירה?

  • האם לשוטר קהילתי יש סמכות לזמן לחקירה?
    אנונימי | 10/01/2019 21:44

    שלום רב - השכנים שלי מעליי ממררים לי את החיים באמצעות רעש בכוונה, ונאלצתי מתוקף כך להזמין משטרה.
    המשטרה קנסו את השכנים והפנו אותי לשוטר הקהילתי שלפי הבנתי ממונה על הטיפול בסכסוכי שכנים.
    כאשר דיברתי עם השוטר הקהילתי הוא התקשר אליי ואמר לי להתייצב לחקירה, בגלל שלטענת השכנים מעליי אני מזמין משטרה סתם והם לא עשו שום רעש.
    בהקשר זה יש לציין שיש ברשותי 2 סרטונים מתועדים ששומעים בהם בבירור ששכניי עשו רעש בכוונה.
    דבר זה תמוה בעיני ביותר מפני שבבוקר דיברתי עם קצין הסיור של התחנה לפני שהשוטר הקהילתי התקשר אליי.
    אודה לכם אם תייעצו לי מה ניתן לעשות בעניין.

    • האם שוטר קהילתי מוסמך להזמין לחקירה?

      שלום,

      הסמכות להזמין לחקירה היא של המשטרה, בין אם אתה מוזמן ע"י שוטר קהילתי או אחר. יחד עם זאת, לא ברור לי איזו עבירה מיוחסת לך ולאן הזמינו אותך לחקירה. מכיוון שאני מבין שאתה בקשר טלפוני עם השוטר הקהילתי, כדאי שתשאל אותו. זה לא עניין של סמכות אלא של מהות.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • מהשיחה איתו עלה שאני מוזמן לחקירה כי
        אנונימי | 13/01/2019 17:07

        השכנים טוענים שאני מטריד אותם, למרות שהם אלה אשר מטרידים אותי.
        לפי מה שהבנתי רק קצין חקירות מוסמך להורות על הזמנה לחקירה? או שאני טועה?
        שלחתי הבוקר מכתב לקצין החקירות של התחנה, שבו פירטתי שניכר שהשוטר הקהילתי נוקט עמדה לטובת השכנים שממררים לי את החיים ושלמיטב הבנתי אין לו סמכות לזמן לחקירה, ושהשוטרים בשטח נתנו לשכנים מעליי קנס.
        כל הזמן שאני מדבר עם השוטר הקהילתי עושה רושם שהוא מדבר איתי בצורה מזלזלת, ולכן אני לא יודע אם הוא רציני או לא.

        • סמכות לחקירה לא שווה סמכות לחייב ותך להתייצב
          מעיר לתשומת לב | 14/01/2019 14:50

          שים לב להבדלים. למשטרה זכות בפני עצמה לפתוח בחקירה אך אין לה מקור בחוק שמחייב אותך להתייצב ולהחקר!!! לשם כך קיים מוסד המעצרים, אך גם אז זכותך לא להחקר אלא לאחר שתוועץ בעורך דין וגם אז זכותך לא לומר דבר בחקירה!!!