עמלות מכירה כחלק מהשכר הקובע

  • הפרשות לפנסיה משכר הבסיס בלבד
    לידור פלמן | 13/01/2019 20:24

    שלום רב,
    עבדתי בחברה פיננסית שנה וחודשיים בתפקיד נציגת מכירות טלפוני.השכר שלי היה מורכב ברובו מעמלות מכירה.
    בתחשיב לגבי הודעה מוקדמת,פיצויי פיטורין,הפרשות פנסיוניות המעסיק חישב רק משכר הבסיס ולא משכר הבסיס+עמלות מכירה.
    הפער הוא עצום והמעסיק טוען שהוא לא חייב לחשב את הנ"ל עם עמלות המכירה.
    האם הדבר חוקי?
    תודה,לידור.

    • עמלות מכירה כחלק מהשכר הקובע
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 15/01/2019 08:52

      מעסיקך טועה.
      מה לגבי עובדים אשר כל שכרם מעמלות מכירה?
      עמלות הן פרמיות תמורה המשולמת לעובד מדי חודש עבור תפוקת עבודתו ועמידתו ביעדים. בית הדין קבע כי עמלות מכירה של איש מכירות מהוות רכיב שכר לכל דבר ועניין.
      ועל כן את זכאית לתשלום הודעה מוקדמת ופ"פ גם מעמלות מכירה.

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com