מתי ילד יכול להחליט עם איזה הורה יגור

  • מגורים עם הורים גרושים
    גילי | 13/01/2019 11:49

    אני בן 13 וההורים שלי גרושים ואני לא רוצה לגור עם אבא שלי. מאיזה גיל אני יכול לבחור לבד אצל מי מההורים לגור?

    • מתי ילד יכול להחליט עם איזה הורה יגור
      עו"ד מיקי חשמונאי | 14/01/2019 16:12

      גילי שלום,

      לא ברור לי מהשאלה, האם כשאתה אומר "לגור" הכוונה היא למגורים מלאים או לימים של הסדרי הראיה, שייקבעו / נקבעו.
      בעיקרון, עד שילדים מגיעים לגיל בגרות (18 שנים), ההורים רשאים לקבוע עבורם קביעות מסוג זה (אצל איזה הורה יגורו, מהם הימים בהם יבקרו את ההורה השני ועוד).
      מצד שני, בתי המשפט מעוניינים לקבל החלטות בהתאם ל"טובת הילד".
      כיוון שברור שאי רצון של ילד להיות אצל אחד מההורים, נובע מסיבות כלשהן, ניתן לבקש להפגש עם השופט, כדי שישמע גם מה שיש לילד להגיד.
      בגיל ה"עשרה" ביהמ"ש נוטה להסכים להפגש עם הילדים ולהתייחס גם למה שהם אומרים שהם רוצים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • הדס חיה הרוש
        הדסו'ש | 12/01/2023 15:21

        אז ככה מה-?? המכובדים לא עונים בצורה ראוייה לשאלה פשוטה...

        באיזה גיל הילדים רשאים לקבוע איפה ועם מי ברצונ'ם לשהות לצמיתות?

        כי כמובן ש"הסדרי ראייה" לגמריי ברורים למרות שזה אומר ללון יום,יומיים או סופ"ש, אני שואלת לגביי "לינה" באופן קבוע?