חניית נכים

  • רכב נכה מחנה על המדרכה וחוסם את שדה הראייה
    רם | 13/01/2019 11:03

    ברחוב שלי מחנה, באופן קבוע, רכב נכה על המדרכה, ליד פתח ביתו הפרטי, למרות שיש לו חניה בחצר ביתו הפרטי ולמרות שיש מפרץ חניה ברחוב, ליד פתח ביתו. בגלל שהכביש מעוקל באותו מקום בו הוא מחנה, רכבו שעל המדרכה, גורם לחסימת שדה הראייה של הנהגים משני הכיוונים. .בעיריה טענו כי מאחר והם לא סימנו לו חנייה נכה ברחוב , מותר לו להחנות כך. האם הדבר נכון ומה ניתן לעשות?

    • חניית נכים
      יעקבי | 13/01/2019 12:56

      שלום רם,
      אם יש לו חניה פרטית מדוע חונה ברחוב? שאלה היפוטתית.
      אסור לנכה להחנות רכבו על המדרכה אם קיים מקום חניה מוסדר בקרבת מקום!
      לעניין זה ראה סעיף 2 לחוק חניה לנכים:
      2. (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:
        (1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;
        (2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;
        (3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;
        (4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

      • חניית נכים (המשך)
        יעקבי | 13/01/2019 12:58

        האם מדובר ברכב נכים עם מעלון או מתקן אחר לכסא גלגלים?

        • רכב נכה המשך
          רם | 13/01/2019 17:04

          אינני יודעת אם יש לרכב מעליון או מתקן נכים אחר. האם  רכב שיש לו מתקנים אלו, יכול לחנות על המדרכה באופן קבוע ולהפריע להולכי הרגל ולשדה הראייה של הנהגים ברכיש?