האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין מפגע סביבתי?

  • תביעה ייצוגית על הפסד כספי
    חגית אשור | 12/01/2019 08:04

    שלום,
    מועצה אזורית באר טוביה מזרימה שפכים לנחל לכיש.
    בעקבות הזיהום דגים מתים, ולנו אסור להיכנס לים באשדוד לגלוש, לשחות או לחתור.
    הגלשן שלי מאוחסן בחוף הים המדובר.
    שם אני משלמת על אחסנה.
    כתוצאה מהזיהום, אני מפסידה כסף באיסור הכניסה או שאצטרך לנסוע רחוק וזה גם כסף.
    המטרה היא שהם יפסיקו להזרים שפכים, אני מבינה שצריך לכמת זאת לסכומי כסף....
    יש הרבה גולשים שנפגעתי מכך, וגם מצב הרוח נפגע מכך. יש אפשרות לעשות משהו? שלא רק העירייה תתבע את באר טוביה אלא אזרחים שנפגעו?

    • האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין מפגע סביבתי?
      עו"ד עמירם טפירו | 29/01/2019 11:19

      חגית שלום,

      ניתן בהחלט להגיש תביעה ייצוגית בגין מפגע סביבתי.
      יש לבחון, מיהו/מהם האחראי על הזיהום (לעתים יש מצבים של ריבוי מעוולים), לבחון מה ההשלכות של הזיהום; האם יש דוח בעניין מטעם המשרד לאיכות הסביבה וכיו"ב.

      מדובר בתביעות מורכבות יחסית, שמחייבות (לטעמי) העזרות בחוות דעת מומחים - אבל ניתן בהחלט להגישן.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
      טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il