גלשתי בטעות לאתר פורנו של קטינים

  • אתר פורנו הפנה אותי לאתר פורנוגרפיית ילדים!
    א | 11/01/2019 23:46

    גלשתי היום בפורנו, והאתרים האלה הרבה פעמים מפנים אותך לאתרי פורנו אחרים כשאתה לוחץ על אחת מהתמונות במקום לתוכן שקשור לתמונה(אתה לוחץ כמה פעמים עד שזה מביא אותך לתמונה/תמונות שאתה רוצה), אז כשלחצתי על תמונת עירום אחת של אישה בוגרת זה נכנס לי לאתר פורנוגרפיית ילדים עם ילדות ערומות וגברים שאונסים אותן... הייתי המום כמה שניות ויצאתי מזה מייד מבלי ללחוץ על שום דבר באתר. המשכתי לגלוש באתר שהפנה אותי לאותו אתר פדופילי או אתר פורנו אחר, אני לא כל כך זוכר כי גלשתי בכמה אתרים במקביל באתרי פורנו שהופנתי אליהם (חוץ מאותו אתר פדופילי כמובן) ואז הופנתי פעם שניה לאותו אתר פדופילי ויצאתי מימנו מייד.
    אני לוחץ על תמונות רגילות של נשים בוגרות שנראות כמו נשים בוגרות ולפחות בתמונה הראשונה שלחצתי עליה(שהפנתה אותי לאתר פדופילי) התמונות היו שייכות לאתר פורנו בתשלום שמעסיק דוגמניות בוגרות ואפילו מציג פרטים מלאים עליהן באתר.

    האם המשטרה יכולה לעשות משהו נגדי בגלל זה כמו חקירה? אני לא מדבר בכלל על כתב אישום או משהו כזה אלה על עצם החקירה/תשאול בנושא במשטרה כי זה יכול לגמור לי את החיים יותר מעונש מאסר על עברה אחרת כמו אלימות או גניבה. אין לי בעיה לתת פרטים באינטרנט/טלפון בנושא כל עוד זה נגמר פה ואף אחד ממי שאני מכיר לא יודע על זה.
    אני בלחץ מטורף.. האם המשטרה צריכה כתב אישום נגדי בשביל לחקור אותי או לעשות משהו נגדי בנושא?. האם עצם העובדה שהאתר הזה עלה אצלי על המסך מוגדרת כעברה למרות שלא לחצתי על כלום ולא הייתי באתר הזה יותר מכמה שניות?.

    • גלשתי בטעות לאתר פורנו של קטינים

      שלום,

      סעיף 214 (ב3) לחוק העונשין אוסר על החזקה או צריכה של "פרסום תועבה ובו דמותו של קטין", למעט מי שמחזיק או צורך את הפרסום באקראי ובתום לב, כפי שעולה מהפנייה שלך. כלומר על פי התיאור שמסרת לא ביצעת עבירה. יחד עם זאת, אם יגיע לידי המשטרה מידע המעלה חשד שאכן ביצעת עבירה, היא בהחלט עשויה לפתוח בחקירה, ובכלל זה אף לערוך חיפוש במחשב ולהזמינך לחקירה בתחנה. בעבירות הקשורות לפורנוגרפיה של קטינים המידע בדרך כלל מגיע למשטרה באמצעות רשימת כתובת IP שנכנסו לאתרים הרלוונטיים, אשר מועברת למשטרה ע"י האינטרפול.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com