ערבות בנקאית מתוחמת בזמן

  • ערבות בנקאית מתוחמת בזמן
    תמר | 10/01/2019 14:48

    שלום,

    נתתי ערבות בנקאית לטובת כונס נכסים לתקופה של שנה לצורך השלמת בנייה.
    בחלוף השנה, הגיש הכונס בקשה להארכת הערבות בחצי שנה נוספת או לחלט את הכסף כולו.
    אני התנגדתי לאורכה משום שמלכתחילה הסכמתי לתת אותה לשנה בלבד. וגם כך זה עלה לי בכסף רב.
    נאמר לי על ידי הבנק שיש לי שתי אפשרויות: או להסכים להארכה (וזה עולה כמה אלפי שקלים נוספים) או שכספי הערבות יועברו בשלמותם לידי כונס הנכסים.
    שאלותי הן:
    1. מה הדין של ערבות שתוקפה פג?
    2. האם במקרה בו אני לא מסכימה להארכה של הערבות, הכונס רשאי לחלט את הכסף?
    3. האם הבנק היה רשאי להעביר את הכספים לכונס במקרה בו הייתי מתנגדת לאורכה החורגת מתקופת הזמן של הערבות המקורית?
    4. האם הבנק לא היה אמור לומר לי זאת כאשר חתמתי על מסמכי הערבות הבנקאית?
    5. כמה פעמים ניתן להאריך את הערבות כאשר מלכתחילה הוא הוגבלה לשנה ואין במסמכי הערבות כל סעיף המאפשר הארכה?
    6. מה ניתן לעשות במקרה זה? האם ניתן לתבוע את הבנק על כך שלא גילה לי את המידע שיתכן והיה מביא אותי להחליט לא לתת ערבות או לבחור בחלופה אחרת זולה יותר?

    תודתי מראש

    • ערבות בנקאית מתוחמת בזמן
      עו"ד אבי זילברפלד | 13/01/2019 14:17

      שלום רב,

      זה חוסר מקצועיות להשיב על שאלותיך מבלי ללמוד את ההסכם.

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • אכן, צודק. ובכל זאת
        תמר | 13/01/2019 19:50

        האם תוכל להפנות אותי לסעיפי החוק מהם אוכל ללמוד האם הבנק צדק או לא.

        תודה!

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 14/01/2019 09:32

          שלום,

          זה לא ענין של סעיפי חוק שונים. זה הרבה מעבר לכך.

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il