העברת תפקיד ללא הסכמה

  • העברת תפקיד ללא הסכמה
    איתי | 06/01/2019 19:39

    שלום רב.
    לפני כחודשיים התפטרתי מעבודתי בחברת ביטוח. עבדתי שם במשך3 שנים. בשנה האחרונה החברה התמזגה עם חברת הפנסיה. עקב כך המנהלת שלי לא המשיכה איתי ומצוות קטן של עובדים הצטרפתי לצוות גדול ומורחב. גם המנהל מחלקה שלי לא המשיך איתי. בשנה הזאת המנהלת החדשה החליטה על זה שאני לא ימשיך בתפקיד שלי והעבירה אותי לתפקיד אחר ללא הסכמתי. אני דיברתי איתה בארבע עיניים על כך וכל פעם היא באה אליי בטענה אחרת. בפעם הראשונה היא אמרה לי שזה יכול להשתנות. בפעם השנייה היא אמרה לי שיש לי בעיות וזה מה שהיא החליטה. בפעם השלישית היא טענה שכך יצא. לאחר שנה החלטתי שאני לא מוכן לעבוד בעבודה והתפטרתי.אני עבדתי תחת הסכם קיבוצי האם למעסיק יש את הזכות לשנות עבודה לעובד ללא הסכמה?

    • העברת תפקיד ללא הסכמה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 07/01/2019 10:35

      בוקר טוב,
      עקרונית אין תשובה חד משמעית וזאת מכוון שלא פירטת איזה הסכם קיבוצי חל עליך - מה היה תפקידך - האם אתה חתום גם על הסכם אישי.
      יש מקרים בהם קיימים שינויים במקום העבודה - שינויים מתוך אילוצים ושלא קשורים לעובדים. ואז כולם עוברים שינויים - וזה בסדר.
      לכן יש לבחון מקרה זה לגופו - יש מקרים שבהן העברת עובד ממקום למקום או מתפקיד כזה לאחר - יהיה לגיטימי ויש שלאו. יש צורך לבדוק לשם כך את ההסכמים החלים על העובדים - מה סוכם עם הוועד במקרה זה וכו'..
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com