עו"ד מורשתי, אשמח להתכבד בתשובתך. כמו גם האחרים

  • שאלה - ראיות בהליך פלילי
    עו"ד צעירה מהצפון | 31/12/2018 09:21

    אני אמורה להגיש סיכומים בהליך של קובלנה פלילית.
    האם אני רשאית להסתמך על מידע עובדתי שנכתב בפסק דין או בכתבי טענות שהיו חלק מהליך משפטי אזרחי של אנשים אחרים, שיש בהם רלוונטיות רבה לטיעונים שלי, גם אם הם לא הוצגו כראיה במסגרת הקובלנה שלי, בעיקר משום שהם פורסמו לאחר הליך ההוכחות, או שעלי לבקש אישור לצרף את המסמכים כראיה בקובלנה שאני מנהלת?

    תודתי מראש

    • עו"ד מורשתי, אשמח להתכבד בתשובתך. כמו גם האחרים  לת
      עו"ד צעירה מהצפון | 02/01/2019 17:17

    • שאלה בנוגע להוספת ראייה בשלב הסיכומים
      עו"ד אמיר מורשתי | 03/01/2019 11:12

      עורכת דין צעירה שלום רב, סיכומים נועדו לערוך לסכם את העדויות והראיות שהוצגו לבית המשפט במסגרת ההליך הפלילי בלבד. ככל וישנן ראיות חדשות שלא יכולת להציגם במסגרת פרשת התביעה/ ההגנה הרי שאת צריכה להגיש בקשה מסודרת להגיש את אותן ראיות.
      כדאי לזכור שלא בנקל ניתן להסתמך במשפט פלילי על קביעות של מהימנות ושל עובדה שניתנו במשפט אזרחי אף אם היו אלו אותם צדדים.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי