התפטרות בעידנא דריתחא

  • התפטרות בעל פה
    רפי | 02/01/2019 10:15

    עובד בחברה ציבורית, הודעתי שאני רוצה לעזוב וביקשתי מכתב פיטורין כדי לחתום אבטלה. הוא לא מוציא לי מכתב, אם כך אעזוב רק במאי ולא עכשיו. אחרי כמה ימים המערכת התהפכה עלי, תביא מכתב שאתה עוזב ובפברואר אתה בחוץ. האם זה שהתפטרתי בעפ מחייב התפטרו?איפה אני עומד?

    • התפטרות בעידנא דריתחא
      עו"ד אחוה פודים | 02/01/2019 14:40

      רפי שלום,

      הפסיקה הכירה במצבים שבהם עובד מתפטר או מעסיק מפטר ב"עידנא דריתחא" - הכוונה בשעת כעס.

      ככל שהתפטרת בשעת כעס ולאחר מכן התחרטת, המעסיק חייב לקבל את החרטה שלך להתפטרות - שכן אם יסרב לקבל יראו בו כמי שפיטר אותך.

      ככל שאתה לא התפטרת בשעת כעס ואמרת למעסיק שאתה מתפטר ואח"כ הודעת לו שאתה דוחה את ההתפטרות שלך לחודש מאי, המעסיק יכול לסרב לקבל את דחיית התפטרותך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • תשובה על התשובה  לת
        שושי | 05/01/2019 21:06