השתתפות בעלות הובלה

  • החלטת מפקחת על המקרקעין
    רוי | 31/12/2018 19:20

    שלום,
    בהחלטת מפקחת על המקרקעין הוחלט שהקבלן ישלם חצי מעלות ההובלה בעקבות תמא שנעשה בבניין של אימי שבת 70 שהיא יוצאת מהדירה, בהחלטת פרטוקול כתוב שהקבלן ישלם חצי מההובלה אבל לא מופרט מה כולל בהובלה, כמו כן הבאתי לקבלן 3 הצאות מחיר לבקשתו ולא הסכים מכוון שטען שיש לו מישהו ב 4000 שח ושידחוס לנו הכל עד 30 קופסאות גם אם זה בכוח לא מעניין אותו, לקחתי הובלה שכוללת פירוק של הארונות ואריזה. לא מפורט בפרטוקול מה כולל בהובלה הוא מוכן לשלם רק 2000 שח, טוען לא מעניין אותו הגיל של אימי שהייתה אורזת לבד, למי לפנות.
    ההובלה עלתה 6000 שח והקבלן החליט לשלם רק 2000 שח.
    נאמר לי שהפקחת לא יכולה לומר לו לשלם אלא לפנות לתביעות קטנות או הוצאה לפועל.
    האם המפקחת כן יכולה להכריח אותו לשלם או לאן לפנות תביעות קטנות או הוצאה לפועל אשמח לדעת לאחזה גורם לפנות.
    תודה

    • השתתפות בעלות הובלה
      עו"ד אלעד וייסטוך | 01/01/2019 15:00

      רוי שלום,

      בדרך כלל מפורט בהסכמים כי עלות ההובלה היא על הקבלן כאשר הקבלן יכול להביא מוביל שלו. ברור שההובלה היא של כל התכולה של הדירה.

      כך או כך, שאלת הסמכות לגבי התביעה הכספית הינה שאלה שאין לה תשובה ברורה בחוק ובפסיקה.

      ישנה סמכות נגררת למפקחת אך היא נתונה לפרשנות ולא כל המפקחים ששים לדון בתביעות כספיות.

      אני מציע להגיש תביעה במסגרת התיק בפני המפקחת ואם לא תקח את הסמכות ניתן להגיש את התביעה בתביעות קטנות.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מנחם בגין 12 רמת גן
      טל': 03-6122111; מייל: elad@weislaw.co.il