ביטוח לאומי תשלום תביעת חוב

  • חוב של קופת גמל וביטוח לאומי
    ליאם | 30/12/2018 11:19

    מפרק עמותה אישר תביעה לחוב בקופת הגמל, הוא העביר אותה למוסד לביטוח לאומי לבדיקה, לחישוב הפרשי ההצמדה ולביצוע התשלום. ביטוח לאומי ענה כך: סכום גמלה מאושרת כולל הצמדה 28.000. סכום לאחר חסימה במקסימום: 17,000. (עגלתי לסכום עגול)

    האם קופת הגמל תתן לי את הסכום הנמוך או הגבוה?
    את ההפרש בין הסכום הנמוך לגבוה אקבל מקופת הגמל או הפסדתי? או צריך לתבוע את קופת הגמל?

    • ביטוח לאומי תשלום תביעת חוב
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 31/12/2018 09:02

      בוקר טוב,
      הפסיקה מגבילה תא ביטוח לאומי לתשלום חוב בגין קופת גמל לדעתי ולמיטב זכרוני לשנה אחת בלבד. ולכן ככל הנראה ההפרשים נובעים מגובה המקסימלי אותו ביטוח לאומי מאושר לשלם לעובד וזו - ככל הנראה במקרה שלך הסכום הנמוך יותר.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • יתרה
        ליאם | 31/12/2018 09:46

        היי תודה. לא הבנתי גבי יתרת הסכום שביטוח לאומי לא אישר. האם את סכום היתרה על קופת הגמל לשלם לי? או הפסדתי?

        • יתרה - המשך
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 01/01/2019 08:56

          אני לא ראיתי את תביעת החוב שהגשת.
          אבל באופן כללי - לא. תוכל להגיש תביעת חוב רגילה על יתרת הסכום.

          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

          • ?
            ליאם | 01/01/2019 10:04

            נגד קופת הגמל?