ימי מחלה והפרת חוק הגנת הפרטיות

  • ימי מחלה וסודיות רפואית
    מעיין לביא | 31/12/2018 08:23

    שלום רב,

    העמותה בה אני עובדת מנכה ימי מנוחה בעת הגשת אישור מחלה. כלומר, גם כאשר אישור המחלה ניתן לימים א-ה, היא מנכה ימי שישי.
    יש לציין שהיא נותנת יותר ימי מחלה מהמינימום שהחוק מחייב. 26 ימי מחלה בשנה.
    האם זה חוקי במצב עניינים זה ניכוי יום ו'. האם בחודש שבו ימי המחלה אינם ברצף א-ה בלבד, יהיה ניתן לנכות ימי ו'.
    במידה וניכוי זה איני תקין, אשמח לתימוכין שאוהל להציג בפני מקום העבודה.
    לעניין נוסף, באם המעסיק שיתף עובדים אחרים בפרטים רפואיים של העובד, האם חלה עליו חובת שמירת סודיות רפואית? (אני מניחה שלא). אם לא, האם זה נחשב לפגיעה בפרטיות? מה היקף הפיצוי שקבע המחוקק בעניין, אם בכלל.
    אם ברצוני לתבוע את המעסיק על פגיעה זו, מי הכתובת - עורך דין לדיני עבודה?
    רב תודות!
    מעיין

    • ימי מחלה והפרת חוק הגנת הפרטיות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 31/12/2018 09:06

      מעיין בוקר טוב,
      ראשית גבי ימי מחלה - ימי מחלה משולמים בגין יום עבודה שהעובד הפסיד. ולכן יש לנכות ימי מחלה ולא ימי חופשה רק עבור ימים בהם העובד היה חולה.
      במקרה שלא מדובר בימים רצופים - אזי יש לנכות כדין - דהיינו הספירה מתחדשת שוב - ועל יום מחלה ראשון אין לשלם אך כן יש לנכות מימי המחלה הצבורים. ניכוי ימי מנוחה אולי יוצא יותר משתלם אך הוא אינו חוקי.
      ראי חוק דמי מחלה ותקנותיו.
      לגבי הפגיעה בפרטיות - זו בהחלט פגיעה. הפיצוי תלוי בנק ולדעתי עומד על 50 אש"ח ללא הוכחת נזק.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com