תשלום לפי קצב הבניה

  • תמא 38- תשלום לפי קצב בנייה
    יניב | 27/12/2018 12:10

    שלום רב
    רכשתי דירה חדשה בתמא 38 חיזוק ועיבוי לפני מספר שנים. אין ערבות בנקאית ולכן התשלום לפי קצב בנייה. שילמתי 7% לאחר רישום הערת אזהרה וסכום נוסף של 10% לאחר כחודש. עורך הדין של החברה טען שזה אפשרי מכיוון שבתמא קומת העמודים כבר קיימת ולכן הם יכולים לדרוש עד 40% ובחתימה הם היו בשלב של בניית הקומה הראשונה של הדירות החדשות (זה היה לפני תיקון החוק בעניין קצב תשלומים בדירות תמא) האם זה נכון ?

    • תשלום לפי קצב הבניה
      עו"ד אילן הלוי | 31/12/2018 19:59

      יניב שלום

      בעיקרון הולכים לפי קצב התשלומים הקבוע בהסכם בינכם ובלבד שהוא אינו סותר את הוראות התקנות המכר (דירות) המגבילות את קצב התשלומים בהתאם להתקדמות הבניה.
      נכון להיום ובהתאם לתקנות אכן ניתן לדרוש עד 40% בגמר קומת עמודים. בכל מקרה לפי הכתוב כבר בחתימת ההסכם הקבלן היה בשלד הקומה החדשה הראשונה כך שאין כל בעיה ועליך לשלם. התקנות חדשות טרם נכנסו לתוקף ואם הטיוטא היתה מתקבלת וחלה ביחסים בינכם היה עליך לשלם רק 26% בגמר חיזוק השלד הקיים ולל הוספת הממדים לדירות קיימות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com