התפטרות לרגל מעבר לישוב פיתוח

  • חוק 8 פיצויי פיטורין
    יוסי | 25/12/2018 23:22

    שלום , אני מתגורר כיום ברחובות מקום העבודה שלי בגבעתיים ואני עובר לאזור פיתוח עוד כחודש לשדרות 1. האם מספיק שההוכחה היא לעתיד שאני הולך לגור שם לחצי שנה ויותר?או חייב שזה יהיה בדיעבד להראות שגרתי כבר חצי שנה?
    2. מה מבחינת החוק אני צריך להראות להם האם חוזה שרכשתי שם דירה מקבלן עם תאריך כניסה צפוי לעוד כחודש מספק?
    3. עברתי מטעם החברה הכשרה שכרוכה בעלות עזיבה במקרה של התפטרות מצידי אלא אם כן אפוטר או כמו שהם הגדירו זאת בחוזה ההכשרה במקרים בהם אהיה זכאי לפיצויי פיטורין מלאים או חלקיים.

    לחברה סניף גם נוסף במרחק של פחות מ40 קמ משדרות לא בהכרח עם אותו תפקיד האם החברה יכולה להכריח אותי לקבל תפקיד בסניף השני או שזה כבר בחירה שלי אם הדבר כרוך בנסיעות מרובות באוטובוסים על אף המרחק הקצר?
    אודה על עזרתך ותשובתך בהקדם .

    • התפטרות לרגל מעבר לישוב פיתוח
      עו"ד אחוה פודים | 27/12/2018 09:58

      יוסי שלום,

      בתקנות נקבע כי רואים התפטרותו של עובד כפיטורים לפי פסקה זו אם העובד גר לפחות 6 חודשים בישוב חקלאי או בישוב באזור פיתוח שאליו העתיק את מגוריו.

      לכן התשלום הוא כן בדיעבד.

      אתה צריך להוכיח ולכך יש מספר דרכים: חוזה שכירות, כתובת בת.ז. ועוד.

      אתה לא חייב להסכים לעבודה הנוספת וההתייחסות שלך ל-40 ק"מ שמוזכרים בחוק הינה שגויה.

      ה-40 ק"מ שמוזכרים בחוק מתייחסים למעבר דירה לרגל נישואים או גירושים ועוד כל מיני נושאים - ה40 ק"מ לא מתייחסים להצעת עבודה ברדיוס של 40 ק"מ.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • חוק 8 פיצויי פיטורין
        יוסי | 30/12/2018 06:48

        שלום ,
        תודה על המענה , בהתייחס לתשובתך אנחנו חתומים גם ככה על סעיף 14 ואני לא הולך לתבוע את המעסיק לפיצויי פיטורין בעוד כחצי שנה .
        האם בעת ההודעה על סיום יחסי עבודה בשל סיבה זו אני חייב להראות לו מסמכים שמעידים על כך או רק במקרה שאני תובע פיצויים ?
        2. לגבי ההכשרה המקצועית שציינתי במידה והתפטרתי בשל סיבה זו ובחוזה של ההכשרה מקצועית רשום שבמידה ואתפטר אשלם את זה ולא במקרה שאהיה זכאי לפיצויי פיטורין מלאים או חלקיים האם המעסיק יוכל לקזז לי מהמשכורת האחרונה ללא הסכמה על ההכשרה כאשר אני עוזב מסיבה זו או שהוא יהיה חשוף לתביעה מצידי? תודה שוב