עו"ד שכיר שמעביר תיקים למשרדים אחרים (בתשלום) – עובר עבירה אתית?

  • שכיר ועצמאי
    עו"ד צעיר | 24/12/2018 14:04

    שלום רב,
    האם ניתן לעסוק בפרקטיקה עצמאית במקביל לעבודתי כשכיר? (לפתוח עוסק מורשה וכו' ולעשות תיאום מס).
    האם ניתן להפנות לעו"ד תיקים שלא בתחומים של המשרד שאני עובד בו כשכיר (וממילא אין מה לעשות עם תיקים אלו כאן אבל החברים ישמחו לקבל אותם) ולקבל את התשלום על ההפניה במסגרת הפרקטיקה העצמאית שלי.

    כמובן שצעד כזה יעשה בשקיפות מול המשרד.

    • עו"ד שכיר שמעביר תיקים למשרדים אחרים (בתשלום) – עובר עבירה אתית?
      עו"ד אדם אשכנזי | 24/12/2018 17:07

      שלום רב,

      ככל שאתה עורך דין, אז אין שום מניעה שתהיה עצמאי ושכיר, ותעביר תיקים למכרים שהם עורכי דין ותתחלק עמם.

      עם זאת, יש לשים לב לניגודי עניינים בין חובתך כעורך דין ללקוח, וחובתך גם למשרדך, וכן לחובת משרדך בו אתה עובד כשכיר - בענייני ניגוד עניינים.

      אך ככלל, אין שום מניעה אתית בשאלתך בשים לב לאמור.

      האמור כמובן לא מתייחס לשאלות של יחסי עבודה עם משרדך, והסכמתו של המשרד. כאשר חשוב להעיר כי פעולה מאחורי הגב של המשרד, יכולה במקרים מסוימים להיות עבירה אתית - תיאורטית.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • תודה על התשובה
        עו"ד צעיר | 25/12/2018 12:50

        ראשית, תודה על תשובתך.
        אציין כי אין ולא יכול להיות ניגוד עניינים כי מדובר בתיקים שהם לא בתחום העיסוק של המשרד בו ומדובר בחוג לקוחות אחר לחלוטין (לקוחות קטנים-פרטיים).
        כמו כן, מדובר גם בתיקים שהמשרד ממילא לא יכול להכניסם לעבודה בשל שיקולי עלות-תועלת ומנגד קולגות (שזהו תחום התמחותם העיקרי) ישמחו לקבל את ההפניה ולטפל בתיק מא'-ת' באופן מקצועי.

        שוב תודה.