פיברומיאלגיה: היה לי ביטוח אובדן כושר עבודה, אבל אני לא מקבלת את מלוא סכום הביטוח

  • תשלום לחולת פיברומיאלגיה
    עמית | 13/12/2018 15:42

    שלום, לצערי אני חולה בפיברומיאלגיה.
    נאלצתי להפסיק לעבוד (עבדתי בשנים האחרונות כסוכנת מכירות שכירה). היה לי ביטוח אובדן כושר עבודה. במסגרת פוליסת ביטוח שהמעביד עשה לי, פניתי לחברת הביטוח. בהתחלה הסכימו לשלם לי, אבל פחות מסכום הביטוח שלי כי השכר שלי ירד בחודשים האחרונים, והם עושים חשבון של 75% מהשכר.
    זה הוגן?

    • פיברומיאלגיה: היה לי ביטוח אובדן כושר עבודה, אבל אני לא מקבלת את מלוא סכום הביטוח
      עו"ד אלי לוטן | 18/12/2018 14:15

      שלום לך עמית,

      הסיטואציה שאת מתארת היא מתסכלת ומקוממת.

      לא די שמדובר במחלה "שקופה" שלגביה מעלות חברות ביטוח טענות מעצבנות, את נתקלת בטענה מאד מרגיזה העומדת בניגוד לכל כלל של צדק. לצערנו, חברות הביטוח נוהגות בדרך זאת תוך הסתמכות על הוראה בפוליסת הביטוח שיש ספק אם היא בכלל חוקית (יש לזכור כי חברות ביטוח לא רשאיות לכלול בפוליסה כל הוראה ללא הגבלה). חשוב לדעת כי במקרה שבו הוראה בפוליסה עומדת בסתירה לחוק חוזה הביטוח - אין תוקף לאותה הוראה בפוליסה.

      השאלה האם מגבלה זאת של 75% מהשכר היא בכלל חוקית, נידונה בכמה פסקי דין וההכרעות לא היו אחידות. במלים אחרות - גם בתי המשפט לא בטוחים שמדובר בהוראה חוקית!!!

      במקרה שלך, ההוראה הזאת היא גם מאד אכזרית. הרבה פעמים נתקלתי בחולים שמתקשים לתפקד בעבודה אבל, מתוך חריצות ואחריות, מתאמצים להמשיך ולתפקד, אפילו חלקית, תוך הפחתת היקף העבודה בשל המצב הבריאותי. בעקבות ניסיון זה אותו חולה, במקום לזכות בהערכה על התנהלותו, מקבל דווקא עונש - סכום ביטוח אובדן הכושר שלו יורד וחברת הביטוח רק תרוויח למרות שקבלה פרמיות גבוהות במשך שנים.

      רצוי מאד להיעזר בעו"ד העוסק בתחום ולבדוק אפשרות לתבוע את חברת הביטוח על כל סכום הביטוח ולא לקבל כגזירה משמיים את ההגבלה של 75%.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      ייצוג חולי פיברומיאלגיה ומנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com