שאלה בנוגע לעבירת ההתחזות

  • התחזות
    יואל | 17/12/2018 11:41

    מישהי טוענת שאני מתחזה
    אם מגישים נגדי תלונה, איך אני יכול לדעת שהגישו נגדי תלונה? מה קורה בתהליך הזה?מה ההשלכות?
    היא פנתה אלי ולא אני אליה

    • שאלה בנוגע לעבירת ההתחזות
      עו"ד אמיר מורשתי | 20/12/2018 14:30

      יואל יקר, ראשית חשוב להבין כי עבירת ההתחזות מוגדרת בסעיף 441 לחוק העונשין הקובע כי :" המתייצג בכזב כאדם אחר, חי או מת, בכוונה להונות דינו מאסר שלוש שנים..." כלומר, עבירת ההתחזות באה לעולם רק מקום בו אתה הצגת את עצמך בשם של אדם אחר ( חי או מת) ומתוך כוונה להונות. שנית, לצערך אתה לא יכול לדעת ( אלא אם המתלוננת תיידע אותך)  אם הגישו תלונה נגדך בטרם המשטרה תחליט לזמן אותך לחקירה.
      לבסוף, לעניין ההשלכות של הגשת תלונה נגדך והאם יש משמעות לכך שהיא פנתה אלייך ולא אתה אליה- כל אלו ניתן לדעת רק בפגישה מסודרת עם סניגור פלילי ובמקומך הייתי קובע פגישת ייעוץ בנושא.
      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי