תמ"א38: מה קורה כשקיימת דירת גג שרשומה בטאבו עם הצמדה לגג?

  • גודל זכויות בנייה בתמ"א
    אורלי | 17/12/2018 09:04

    שלום,
    בבניין שבו אני גרה מתוכנן הליך תמ"א חיזוק ותוספות . לא ידוע אם בכלל הדיירים יקבלו ממ"ד , בטוח לא מרפסת או חניות . השאלה היא - קיימת דירת גג שרשומה בטאבו 11 מטר עם הצמדה של הגג  58 מטר . כרגע בנוי 100 מטר בהיתר מותנה (שיפוץ שלר נעשה )שניתן ב 1991 , והבנתי פג תוקפו . היום בעלי הנכס מבקשים שנחתום להם על בניה של בין 170 ל 230  מטר , וזכויות ל 2-4 דירות   . אני ביקשתי לראות את זכויות הבניה מהעירייה לפני חתימתי .
    מה נכון לעשות במקרה כזה ?
    אשמח לעצה .

    • תמ"א38: מה קורה כשקיימת דירת גג שרשומה בטאבו עם הצמדה לגג?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 18/12/2018 12:26

      שלום וברכה,

      ההפיק של הבניה הפרטית על הגג מתנגש כמובן בהיתכנות עתידית לביצוע תמ"א 38 בבניין.

      ככל שתבוצע בניה פרטית על הגג לא תוכלו לזכות בהטבות של תמ"א 38 בעתיד.

      במו"מ בין בעל הגג ליזם אין משהו נכון לכל המקרים.

      ככל שהגג וזכויות הבנייה צמודים לבעל דירת הגג הוא אכן לא חייב להסכים לפרויקט תמ"א 38.

      מצד שני גם אם הוא ירצה לממש את זכותו לבנות הוא יצטרך את הסכמתכם ותוכלו להגיש התנגדות לכך מהטעם שהבניה שלו תמנע את הליך התמ"א בבניין.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מנחם בגין 12 רמת גן
      טל': 03-6122111; מייל: elad@weislaw.co.il