מה לעשות אם הודיתי באשמה ואני מתחרט?

  • חזרה מהודאה באשמה
    ליאור | 14/12/2018 23:54

    כפרתי באשמה של הפרת צו הרחקה.
    בדיון השני בפני שופט אחר (שהיווה דיון מקדים לדיון הוכחות), השופט הציע לי לבחור בהליך של צדק מאחה שאשר בו אני לא אורשע ולא יוטל עלי כל עונש.
    לא ממש הוסבר לי מהו ההליך של צדק מאחה. אבל, העו"ד שלי הסביר לי שזה רעיון טוב, מכיוון שאני לא אורשע ולא יוטל עלי שום עונש, ואם אני אתעקש על משפט אז אני אצטרך לשלם עוד כסף עבור דיונים נוספים, ויש סיכוי שהשופט ירשיע אותי אפילו שאני אשם ואני אצטרך לשלם עוד הרבה כסף על ערעור בבית המשפט המחוזי.
    הסכמתי להליך של צדק מאחה, כדי לחסוך תשלום לעו"ד עבור דיונים נוספים, וגם כדי שאני לא אצטרך להעיד כנגד המתלונן שהשלים איתי כבר מזמן, ואפילו לפני הדיון בבימ"ש כתב תצהיר לביהמ"ש שהוא מבקש לבטל את התלונה שלו ואת המשפט נגדי.
    הופניתי לקצין מבחן שכתב תסקיר חיובי. אבל, הוא אמר שהוא לא יכול לעשות צדק מאחה (הוא הסביר לי שזה בעצם אומר לעשות שולם בין הצדדים), מכיוון שבכל מקרה השלמנו בלי התערבות של בית המשפט.
    היות וכך, נקבע מועד לדיון לטיעונים לעונש (קצין המבחן אמר לי שגם אם אני לא אורשע החוק מחייב עונש מסויים, למרות שהשופט אמר לי שלא יוטל עלי עונש).
    בעיון בפרוטוקול הסתבר לי שההצעה של השופט לצדק מאחה לא מופיעה בפרוטוקול, וכתוב שם שכביכול אני הודיתי באשמה. כמובן שהעו"ד שלי ביקש בשמי חזרה מהודאה. אבל, בדיון בבימה"ש הבקשה לחזרה מהודאה נדחתה.
    לצורך הבהרה הצו הגנה שטוענים שהפרתי הוא לא בשל תקיפה או איומים, אלא רק בשל סכסוך עסקי. בצו לא כתוב הרחקה במטרים מהמתלונן, אלא רק לא להטריד את המתלונן ולא לפנות אליו בדברים. אני מואשם כביכול לא בהפרה של הצו בכך שתקפתי את המתלונן או איימתי עליו (לא היו שום תקיפה או איומים או משהו כזה), אלא רק בכך שפניתי בדברים ללקוחות שהוא דיבר איתם ברחוב והסברתי להם לקנות טיולים במשרד מסודר. זה הכל! לא מדובר כאן בשום הפרה של חוק, אלא אם כן זה נעשה בתאריך מסויים, ואני טוען שהאירוע בכלל אירע בתאריך אחר ולא בתאריך המדובר, וגם אם היה וכן אז בכלל לא פניתי בדברים אל המתלונן.
    עכשיו אני צריך לקבל תסקיר נוסף מקצין מבחן ולהגיע לדיון בדבר הרשעה או אי-הרשעה וטיעונים לעונש, בלי שבכלל היה דיון הוכחות, והטיעונים לעונש מתבססים באופן בלעדי בעצם על ההודאה שלי באשמה לכאורה, למרות שאני כופר באשמה.
    מה האפשרויות שלי לזיכוי או מחיקת התיק?

    • מה לעשות אם הודיתי באשמה ואני מתחרט?

      לליאור שלום,

      לאור השתלשלות העניינים שתיארת עורך הדין שלך צריך לעשות מאמץ לסיים את התיק ללא הרשעה, גם ללא הליך של צדק מאחה. כל ההתנהלות שאתה מתאר היא תמוהה ביותר, מצד כל מי שמעורב בכך. במידה שלא תצליח לשכנע את השופט לבטל את הרשעתך, הדרך היחידה לשנות את ההחלטה תהיה בהגשת ערעור לבית המשפט המחוזי.

      כל עוד בית המשפט לא מאפשר לך לחזור מהודיה, אין שום אפשרות לזיכוי. לגבי "מחיקת התיק" - ביטול כתב האישום וסגירת התיק זו החלטה שנתונה בידי התביעה, ולא בידי בית המשפט. בנסיבות שתיארת ולאור עמדת המתלונן זה היה אולי אפשרי מלכתחילה, אבל כרגע אין לתביעה שום אינטרס לעשות את זה.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • טיעונים לעונש
        ליאור | 16/12/2018 16:58

        בעצם עכשיו אני לא יכול לערער, נכון?
        אני אמור בעצם לטעון טיעונים לעונש ולאי-הרשעה בשעה שאני בעצם ממשיך לטעון לחפות מאשמה?
        אפילו אם בית המשפט לא ירשיע אותי, הוא עדיין יטיל עלי עונש. היות וכך, אני מתכוון לערער לבית המשפט המחוזי.
        מבחינת בית המשפט המחוזי, עדיף לי לערער על הרשעה או על אי-הרשעה?
        מה הסמכות של בית המשפט המחוזי? לבטל את התיק, לזכות אותי מאשמה או להחזיר את התיק לבית משפט השלום לצורך המשך המשפט ודיון הוכחות?
        דרך אגב, יש לי גם טיעונים מאוד חזקים לאכיפה בררנית. הגשתי למשטרה מספר רב של תלונות על תקיפות ואיומים ברצח, כולל תעודות רפואיות וצילומי וידאו בהם רואים את העבריינים מאיימים עלי ברצח מול המצלמה ואפילו תוקפים אותי עם נשק קר, גם בזמן של צו הרחקה כנגדם, וכל התיקים האלה נסגרו בלי מעצרים ובלי העמדה לדין מסיבות של "חוסר עניין לציבור", "לא עניינה של המשטרה" או "חוסר ראיות", למרות שמדובר בתקיפות חמורות, באיומים ברורים ברצח שלא משתמעים לשתי פנים, ויש שפע של ראיות בצילומי וידאו וגם עדויות של עדים (כולל עדויות של שוטרים).
        מאידך, מהצד דלי אין שום איומים ושום תקיפה, אפילו לא מתוך הגנה עצמית.