זכויות יוצרים: מהו הדין החל על מכירת מוצר דיגיטלי אונליין?

  • לפי חוקי איזו מדינה ללכת?
    אושר | 11/12/2018 17:09

    שלום לאפי וגיא המומחים :)

    אם אני תושב ישראל,שרוצה למכור,
    מוצר דיגיטלי שיצרתי,בארה"ב.
    האם עליי ללכת לפי חוקי זכויות היוצרים וחוק הספאם של ישראל או של ארה"ב,או של שתיהן?

    בהערכה רבה!
    אושר

    • זכויות יוצרים: מהו הדין החל על מכירת מוצר דיגיטלי אונליין?
      עו"ד גיא קדם | 15/12/2018 12:57

      שלום אושר,

      אתה רשאי להחליט (ולכתוב) מה מקום השיפוט ומה הדין שיחולו על ההסכם בינך לבין הלקוח, אבל קח בחשבון שזה לא מבטיח שלא תהיה כפוף לדינים של מדינות אחרות שבהן אתה עושה עסקים אונליין.

      השאלה בסופו של יום היא שאלה של נסיבות, אבל הסיכון לחשיפה לדינים זרים קיים. כך לדוגמא פייסבוק, שהיא חב' אמריקאית, עדיין חשופה לדין הישראלי/שיפוט בישראל (במגבלות מסויימות).

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com