שימוש בשם אדם ובתמונתו לשם רווח

  • פרסום שקרי
    איש סגל | 13/12/2018 18:31

    שלום רב,

    לא הצלחתי למצוא פורום מתאים לבעייתי והפורום הזה נראה לי קרוב מספיק. לפני כ-9 חודשים פוטרתי מעבודתי באחת המכללות לאחר 21 שנות עבודה, 4 שנים לפני גיל הפנסיה. הפיטורין נכנסו לתוקפם ב-30.9.18 אך שמי, תמונתי ורשימת הפרסומים שלי (כ-60 במספר) נשארו באתר המכללה כאילו אני עדיין מלמד בה. זאת לדעתי כדי למשוך נרשמים, שכן אני דמות מוכרת בתחום המקצועי שלי. על איזה חוקים עוברת המכללה בעשותה כן? אודה לכם מאוד אם תענו לשאלתי ולא רק תפנו אותי לייעוץ משפטי בתשלום.

    בתודה מראש,
    איש סגל

    • שימוש בשם אדם ובתמונתו לשם רווח
      עופר בן אברהם | 13/12/2018 21:01

      לכאורה, אתה מתאר פגיעה בפרטיות לפי סעיף 2(6) לחוק הגנת הפרטיות, קבלת טובת הנאה שלא על-פי זכות שבדין לפי סעיף 1(א) לחוק עשיית עושר ולא במשפט, והטעיה אסורה לפי סעיף 2(א) לחוק הגנת הצרכן.
      מנגד, ייתכן שבית המשפט יגיע למסקנה, כי מדובר במעשה של מה בכך. צריך לבחון אם אמנם הַשְׁאָרַת שמך ותמונתך ברשימת המורים באתר המכללה העניקה לה יתרון ממשי ואם דרשת להסיר את פרטיך לאחר פיטוריך.

    • מענה
      תוספת לתשובתו המלומדת | 14/12/2018 06:19

      תשובה נוספת על זו של עופר בן אברהם.
      מדובר על פניו בעשיית עושר ולא במשפט, וייתכן אף בהתרשלות של המכללה, בזדון או בשגגה אשר עשויה לגרום לך לנזקים, ובעיקר רווח לא קטן למכללה המלמדת ושואפת לגייס לשורותיה תלמידים נוספים.
      עליך לפנות בכתב על מנת שיסירו את פרטייך. אם לא יסירו לפנות לייעוץ פרטני.
      בהצלחה

      • שאלת הבהרה קטנה
        איש סגל | 14/12/2018 13:54

        שלום רב,

        אני מודה לכם מאוד על התשובה המפורטת והמהירה.

        האם במכתב הדרישה להסרת הפרטים יש לציין את העבירות לכאורה שציינתם או רק לבקשת הסרת הפרטים לאור העובדה שפוטרתי.

        תודה מראש
         ושבת שלום,

        איש סגל

        • לא בטוח שנעברו עבירות
          שאול | 15/12/2018 11:32

          ואתה לא חייב לציין עבירות או עוולות בדרישה להסרת הפרטים.

        • אין חובה לציין. אם כי רצוי שעו"ד יוציא את המכתב.
          תוספת לתשובתו המלומדת | 16/12/2018 16:33

          .