נהיגה בחוסר זהירות

  • דוח על נהיגה בלא זהירות ועיכוב תנועה
    אריק | 12/12/2018 16:39

    אתמול בבוקר קיבלתי דוח מרוכב אופנוע סמוי בנהיגה על איילון דרום. לטענתו נהגתי בחוסר זהירות "אינו שומר על קו ישר" וכן "מעכב את התנועה"
    השוטר החליט כי הוא ראה את העיניים שלי לא על הדרך אלא על הסלולרי שהיה מונח כרגיל על הירך (המתקן נשבר) והשוטר גם טען כי לא החזקתי את הסלולר ביד.
    הדרך היתה פקוקה (10 קמ"ש?) ולא עברתי בין נתיבים.
    1. לא ברור לי איך הוא יודע איפה היו העיניים שלי?
    2. אם לא עברתי נתיבים מאיפה הוא מחליט שלא נסעתי בקו ישר? או לחילופין איך אני יכול לעכב את התנועה אם אנחנו נוסעים בפקק?

    לשוטר היתה מצלמת קסדה. האם היא תיעדה את תנועות הראש שלו? יכול להיות שגם השוטר עצמו נוהג בחוסר זהירות כאשר הוא מחפש את מי שנוגע בטלפון ולכן גם הוא עצמו עובר על תקנה 21(ג) כאשר עיניו לא על הכביש?

    לאחר קבלת הדוח ראיתי עוד 6 שוטרים נוספים לאורך איילון דרום שמחלקים דוחות. הם מקבלים מכסות?

    • נהיגה בחוסר זהירות
      יעקבי | 12/12/2018 21:44

      שלום אריק,
      השוטר התרשם מאופי נהיגתך והוא מיומן בכך.
      אני מניח שעקב אחריך כברת דרך.
      לא הואשמת בסטיה מנתיב אלא בנהיגה לא יציבה.
      אסור להניח סלולרי על הירך! תקנת תעבורה 28 קובעת שהטלפון חייב להימצא במקום יציב ברכב.
      גם בנסיעה בפקק אפשר לעכב תנועה אם תגובותיך מושהות.
      האם השוטר נוהג בחוסר זהירות? - יתכן, אבל זה בתוקף תפקידו. תאמין שהוא שומר על חייו.
      לשוטרים יש מכסה? - על כל 100 דו"חות הם מקבלים 1 ש"ח.

      • יעקובי, טעות בידך! ביחידה שלי, על כל 20 =טוסטר....
        אבי | 13/12/2018 07:47

      • ולגבי מצלמת הראש שלו?
        אריק | 16/12/2018 20:20

        היא לא  צילמה?
        מה הסיכוי בבית משפט לערער על הקביעה של נהיגה לא יציבה?
        הפעם האחרונה שקיבלתי דוח היתה לפני המון שנים. אין איך להמיר לאזהרה?

        • על גבי הדוח כתוב למי לפנות
          אבי | 17/12/2018 11:37

          וביתר דיוק
          ת.ד.120 פתח תקווה
          שלח מכתב רשום ובו הודאה באישום ובקש המרה להתראה
          יש אפשרות לבקש המרה להתראה אם מתקיים
          1. הודאה באישום
          2. ותק נהיגה של 7 שנים לפחות
          3. 5 שנים אחרונות ללא רישום תעבורתי

          הסיכוי בבית המשפט לזיכוי נמוך ביותר.
          לשוטר מותר לעבור על חלק מתקנות התעבורה בעת מילוי תפקידו (אכיפה).
          לרוב סיירת האופנועים מצלמה פעילה
          בהצלחה