טיפול באם קשישה מול קופת החולים

  • אפוטרופוס על הגוף (אמי בת 93)
    לאה | 06/12/2018 20:17

    שלום!
    אמי בת 93 והיא אשה צלולה אך חולה מאוד. היא  גרה אצל אחותי. אני מסדרת לאמי כל הדברים שקשורים להספקת התרופות ועיניינים אדמיניסטראטיביים. יש לי קונפליקט ממושך עם ק"ח "לאומית"  המטפלת באמי  (הם סרבו לתת לה טיפול רפואי בבית ונאלצתי לפנות לארכאות משפטית).
    עכשיו הם לא עונים לפניות שלי ומפריעים לי ליצור קשר עם הרופאה המטפלת של אמי. הדבר מקשה עלי מאוד ועלול גם להזיק למצבה הבריאותי של אמי.
    מהי  הדרך  להסדיר את העיניין של אפוטרופוס על הגוף של אמי כדי שאוכל לקבל את כל הקשר הנחוץ לי עם הרופאים המטפלים באמי מטעם ק"ח "לאומית"?

    • טיפול באם קשישה מול קופת החולים
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/12/2018 14:50

      לאה, שלום,
      ראשית, אאחל לאמך בריאות ואיכות ימים.
      אם היא צלולה, אין הצדקה למינוי אפוטרופוס. זה הליך יקר ומורכב עם הרבה חסרונות. כדאי לאמך לשקול לערוך ייפוי כוח מתמשך, שזהו מנגנון שמטרתו לחסוך צורך באפוטרופסות גם בעתיד. הרבה עורכי דין מוכנים להגיע להחתים את הקשישים בביתם וזה יכול לחסוך בעתיד הרבה בעיות.
      לעניין הטיפול הדרוש עתה מול קופ"ח לאומית, לטעמי די בייפוי כוח כללי נוטריוני.
      אם ימשיכו לעשות בעיות, ניתן יהיה לפנות לביהמ"ש לקבלת צו ספציפי, אך בדרך כלל לא מגיעים לזה.
      אולי כדאי לשקול לעבור קופת חולים. לפעמים כשמאיימים על הקופה בעזיבה משפחתית, היא מתאמצת. בנוסף, לכל קופה יש מוקד לפניות הציבור שגם שם ניתן לקבל מזור.

      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • אפוטרופוס או יפוי כוח.
        לאה | 11/12/2018 15:17

        תודה רבה על התשובה.
        ברצוני לשאול -על  איזה יפוי כוח מדובר? מקופת חולים כותבים לי שהם בקשר עם אחותי.
        אני קונה לאמא תרופות ומסדרת לה דברים אדמיניסטראטיביים.
        אז על מה אמא צריכה לכתוב לי יפוי כוח?

        • ייפוי כוח
          עו"ד רוית טוב-לי | 11/12/2018 15:27

          בדרך כלל כדאי שבן משפחה אחד ירכז את הטיפול הרפואי.
          ייפוי כוח שהיא מסמיכה אותך לנהל את ענייניה מול קופת החולים.
          אם יש מורכבות משפחתית - מומלץ בחום שתתייעצי עם עו"ד. לפעמים יש פתרונות פשוטים.

          בברכה,

          רוית טוב-לי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          דניאל פריש 3, תל אביב
          טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

        • תודה
          לאה | 11/12/2018 15:52

          תודה רבה, רבה על התשובה. הרבה ברכות והצלחות!