תשלום דמי מחלה והכרה כתאונת עבודה בדיעבד

  • דמי פגיעה ימי מחלה צבורים
    כהן עידית | 11/12/2018 05:02

    בעלי ניצל בתחילה את ימי המחלה הצבורים לו מכיוון שהמעסיק לא היה מוכן לחתום על טופס 250 הגשנו לביטוח לאומי ללא חתימת מעסיק. שולמו ע"י המעסיק 59 יום עד ליתרה של 0. לאחר שבעה חודשים באוקטובר הכיר ביטוח לאומי בתאונה כתאונת עבודה ושולמו לו דמיי פגיעה של 91 יום והמעסיק דורש את הכסף בחזרה שאלתי היא אחרי שנחזיר את הכסף ימי המחלה יוחזרו לתלוש? והאם הוא יוכל לתבוע אותם שוב? מכיוון שאז יהיו לו ימי מחלה וישנם חודשים שעליהם הוא לא קיבל תשלום ולא פוטר הוא יושב בבית כמעט שנה על חשבונו.

    • תשלום דמי מחלה והכרה כתאונת עבודה בדיעבד
      עו"ד אחוה פודים | 13/12/2018 15:10

      עידית שלום,

      ככל שתשיבו למעסיק את התמורה על ימי המחלה, בהחלט שהמעסיק יצטרך להחזיר את יתרת ימי המחלה לתלוש ולשלם לבעלך בגין ימי מחלה שהיה בפועל ולא קיבל שכר משום שלא הייתה לו יתרה בזמנו.

      ככל שיש ימי מחלה שמגיעים לבעלך, תחשבו כמה מגיע לו ותחזירו למעסיק את הסכום שהוא שילם עבור ימי המחלה שהוכרו כתאונת עבודה בניכוי אותם ימי מחלה שלא שולמו לאחר מכן. כך לא תצטרכו לחכות למעסיק שישלם לכם.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com