תשלום/ שכ"ט בתביעה ייצוגית?

  • ממונה
    מירי | 11/12/2018 01:24

    ממונה החליט החלטה על תשלום בתביעה יצוגיתי.  ערערתי לבימ"ש. האם אפשר ערעור נוסף על חלקת בימ"ש בזכות?

    • תשלום/ שכ"ט בתביעה ייצוגית?
      עו"ד עמירם טפירו | 11/12/2018 11:59

      מירי שלום,

      שאלתך אינה ברורה - מיהו אותו ממונה אליו את מתייחסת בכלל? לאן הוגש הערעור, מה הפרוצדורה?.

      אנא נסי לפרט מעט יותר על מנת שאוכל להבין את שאלתך בצורה טובה יותר.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
      טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il

      • תקנות תובענות יצוגיותו-זה הממונה
        מירי | 11/12/2018 12:04

        15.    (א)  המועד לפנייה לבית המשפט לפי סעיף 20(ב)(1) לחוק (להלן – ערר) יהיה בתוך 30 ימים מיום המצאת החלטת הממונה לפונה, מיום פרסומה אם לא הומצאה בהמצאה אישית לפונה או בתוך מועד מאוחר יותר שיקבע בית המשפט; הערר ייתמך בתצהיר לאימות העובדות המשמשות לו יסוד.

                  (ב)  המשיב בערר יהיה הממונה; בית המשפט רשאי להורות על צירוף משיב נוסף לערר מבין בעלי הדין.

        • ערעור נוסף על החלטת הממונה
          עו"ד עמירם טפירו | 11/12/2018 12:53

          מירי שלום,

          עכשיו שאלתך מעט ברורה יותר. אני מניח שמונה על ידי ביהמ"ש בעל תפקיד שהחליט כי מגיע לך סכום כסף מסויים.

          לא נתקלתי מעולם בהליך ערעור נוסף על החלטת ביהמ"ש במסגרת ערר. מדובר למעשה "בערעור" שני, משכך הרי שיש לבחון האם ניתן להגיש בר"ע בעניין - לטעמי (ואני מדגיש כי מדובר במצב המשפטי, להבנתי בלבד) הדבר אינו אפשרי.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תביעות ייצוגיות

          בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
          טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il

          • למה
            מירי | 11/12/2018 12:57

            למה סבור שלא? מקרים דומים זה החלטת מפרק שניתנת לערעור שני

            • ערעור נוסף על החלטה ממונה
              עו"ד עמירם טפירו | 11/12/2018 13:10

              מירי,

              שוב איני מכיר פסיקה, בניגוד לתביעות חוב, שדנה בשאלה שכזו (אגב גם במקרים אלו ההתערבות תעשה רק במקרים חריגים).

              משכך, גם לנוכח החוק, אני סבור כי קיימת לך זכות קנויה להגשת ערעור שכזה (שהתוחלת שלו ממילא נמוכה)

              בברכה,

              עמירם טפירו, עו"ד
              מנהל פורום תביעות ייצוגיות

              בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
              טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il

              • המשך
                מירי | 11/12/2018 13:29

                באמת תודה לך.  רק שלא הבנתי.  לעיל רשמת שסבור שלא ובהמשך שסבור ש כן?  שמא תצהיר?

                • סבור שלא.
                  עו"ד עמירם טפירו | 11/12/2018 13:31

                  מירי,

                  אני סבור שלא. אבל בהצלחה ואולי אשכיל.

                  יום טוב,

                  עמירם טפירו, עו"ד
                  מנהל פורום תביעות ייצוגיות

                  בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
                  טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il