גישור פנימי

  • גישור פנימי בבית הדין לענייני עבודה
    סאמר | 09/12/2018 23:27

    שלום רב,
    רציתי להפנות שאלה לגבי תהליך גישור פנימי (ללא עלות) מטעם בית הדין לענייני עבודה כשמדובר בסכסוך עבודה שבין עובד בודד למעסיקו לשעבר.

    השאלה היא : האם תהליך הגישור הפנימי (ללא עלות) ייחודי רק לתיקים הנידונים בתהליך דיון מהיר שסכום התביעה בהן קטן יחסית , או שמא בית הדין לעבודה שולח זימון לגישור שכזה גם לגבי תיקים שאינם מתאימים להתדיינות בהליך מהיר  של סכום התביעה הגבוה?

    אשמח לקבל מידע גם לגבי איזה סעיף או סעיפים בחוק ו/או בתקנות מתבצע הגישור הפנימי , ובאיזה שלב זה מתבצע?
    האם נכון שבית הדין לעבודה שולח זימון לגישור טרם הדיון המוקדם?

    תודה רבה.

    • גישור פנימי
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 10/12/2018 08:47

      גישור פנימי מתקיים בהליך של דיון מהיר.
      באופן עקרוני באותו יום שאמור להתקיים הגישור יתקיים גם קדם משפט הוכחות וסיכומים.
      עם זאת,ישנם תיקים בהם השופט יכול להמליץ על גישור בבית הדין גם בתיקים מורכבים ובסכומים גבוהים יותר- הכל לפי ראות עיניו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com