תאונת שרשרת - מי אשם?

  • תאונת שרשרת-אחריות נזיקית
    אופיר | 09/12/2018 20:15

    היי,
    נסעתי ברכב ומישהי נכנסה בי מאחורה. ככל הנראה מישהו גם נכנס בה מאחורה. החלפתי איתה פרטים וראיתי שהיא מחליפה פרטים גם עם זה שנכנס בה מאוחרה. אני לא החלפתח איתו פרטים משום שהיא זו שנכנסה בי והוא למעשה לא קשור אליי.
    תבעתי את אותה נהגת שפגעה בי והיא טענה בבית משפט שמישהו פגע בה והיא נהדפה עליי ולכן פגעה בי. עם זאת טענה שהיא לא יודעת מי זה אותו אדם שנכנס בה היות ולקחה רק מספר טלפון ממנו ולא מס' רכב/שם/צילום רשיון וכו'. השופטת מחקה את תביעתי ואמרה שלא לפרוטוקול שהאשם אינו ידוע. אני רוצה כעת לתבוע שוב את הנהגת ולטעון שהיות ורכבה הוא זה שפגע ברכבי היא האחראית ואם היא סבורה שפגעה בי בגלל מישהו אחר מחובתה להגיש נגדו תביעת צד ג'. כמו כן אני רוצה לטעון לרשלנות מצידה בכך שלקחה מהאדם שלכאורה פגע בה רק מספר טלפון ולא מס' רכב/ צילום רשיון/ביטוח וכו'. האם אפשרי?
    תודה

    • תאונת שרשרת - מי אשם?
      עו"ד ראוף נג'אר | 12/12/2018 19:43

      צר לי, רק השופטת צדקה.
      אתה התובע, הנטל הוא עלייך.
      אם הנתבעת טענה והוכיחה שהיה רכב נוסף שהדף אותה, הרי שבמקרה כזה, קיים מה שנקרא בשפה משפטית - גורם זר מתערב", ולכן יקשה על בית המשפט להטיל אחריות על הנתבעת שפגעה בך.
      כל מקרה כמובן נבחן לגופו - עובדתית.

      האמור הוא לכאורה, ועל יסוד מה שכתבת.

      בהצלחה!

      בברכה,

      עו"ד ראוף נג'אר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011 ; מייל: raouf@an-law.co.il