מה לעשות כדי לסיים תיק ללא הרשעה?

  • התניית אי הרשעה בטיפול סוציאלי ממושך ולא נחוץ
    מ | 07/12/2018 18:31

    לפני כמעט שנתיים נתפסו אצלי שרידים של קוקאין,אמ די אמ אי וקנאביס, ממש כמה פרורים מכל אחד. שנה לאחר מכן המשטרה הגישה נגדי כתב אישום ומאז החלו הדיונים נעזרתי בסניגור ציבורי. במשך השנה האחרונה הייתי תחת מעקב של קצינת מבחן שכלל שיחות ובדיקות שתן אשר כולן יצאו נקיות. עקב החומרה הקלה של העבירה ובהתחשב בכך שאין לי עבר פלילי ואני לא אדם שמסתבך עם החוק היא המליצה על אי הרשעה ו-140 של"צ. בדיון האחרון התובעות לא קיבלו את המלצתה בטענה שלא שיתפתי פעולה בכך שדחיתי את הצעתה לקבל טיפול. השופטת רמזה לי בעדינות שעדיף לי לחזור לשירות המבחן ולראות מה יש להם להציע לי,כלומר טיפול. הסכמתי וחזרתי לשירות המבחן. אחרי שיחה ארוכה היא הסכימה איתי שאני אכן אדם נורמטיבי, לא קיבלתי אפילו דוח חניה בשנתיים האחרונות, הסברתי לה שאני ואישתי מתכננים לטוס לטיול של שנה במזרח בקיץ הקרוב, לפני שעובדים על ילד ראשון, טיול שכבר דחינו בשנה בגלל העניין המשפטי הזה בדיוק, היא המליצה לי להזמין כרטיסי טיסה עם אופציה לביטול כי אז היא תוכל להמליץ על משך טיפול מקוצר שיסתיים עד מועד הטיסה. אני מתכוון לעשות זאת אך אני עדיין מאוד סקפטי שהתובעות תבואנא על סיפוקן עם טיפול מקוצר, נראה שהם ממש רוצים להיכנס בי חזק ואפילו השופטת רמזה לזה בתמיהה בדיון. מה הייתם ממליצים לי לעשות כדי שאכן יאשרו טיפול מקוצר, כדי שנוכל לצאת לטיול הגדול במועד המתוכנן ולסיים כבר עם הסאגה הבלתי נגמרת הזו.

    • מה לעשות כדי לסיים תיק ללא הרשעה?

      שלום,

      מי שקובע את פסק הדין הוא בית המשפט ולא התביעה. נכון שקל יותר לסיים אם יש הסכמה, אבל אם השופטת החזירה אותך לשירות המבחן, ושירות המבחן ממליץ על טיפול מסויים, לא סביר שיתערבו במשך הטיפול.

      מעבר לכך אני מבין שאתה מיוצג. כדאי להתייעץ עם הסניגור שלך.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com