קיבלתי זימון למשפט פלילי נגדי שמתקיים בעוד 7 ימים! זה תקין?

  • הזמנה
    נסיה | 06/12/2018 09:32

    הזמנה למשפט הגיעה פחות משובע לפני דיון זה תקין? המאשים זה פרקליטות המחוז

    • קיבלתי זימון למשפט פלילי נגדי שמתקיים בעוד 7 ימים! זה תקין?
      עו"ד אמיר מורשתי | 06/12/2018 13:30

      פונה יקרה,
      התשובה לשאלתך היא בשלילה!

      הזמנה למשפט בתיקי פרקליטות, אמורה להימסר לך לא פחות מארבעה עשר ימים לפני המועד הקבוע למשפט.
      יחד עם זאת, בהסכמתך ניתן לקיים את הדיון במשפטך אף אם ההזמנה הועברה אלייך בלוח זמנים קצר משבועיים.

      מראה מקום : תקנה 20א לתקנות סדר הדין הפלילי קובעת :"  הזמנה לנאשם והודעה לסניגור לפי סעיף 95 לחוק, לפי הענין, יומצאו במועדים כלהלן:(1)   כשכתב האישום מוגש מטעם היועץ המשפטי לממשלה או מטעם פרקליט מפרקליטות המדינה - לא פחות מארבעה עשר ימים לפני המועד הקבוע למשפט;(2)   כשכתב האישום מוגש מטעם תובע אחר - לא פחות מארבעים ושמונה שעות לפני המועד הקבוע למשפט.  אולם, בהסכמת הנאשם, מותר לקיים את המשפט גם אם לא הומצאה ההזמנה במועד כאמור."

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • מחוז
        נסיה | 06/12/2018 13:33

        פרקליטות מחוז נחשב לפרקליט מפרקליטות המדינה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 06/12/2018 14:28

          התשובה לשאלתך בחיוב! פרקליט מחוז נחשב לפרקליט מפרקליטות המדינה לצורך התקנה האמורה.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il