פיצוי בגין עוגמת נפש במסגרת הליך משפטי

  • פיצוי בגין עוגמת נפש בתביעת ביטוח
    ניבר | 03/12/2018 12:42

    שלום,
     היה לי אירוע ביטוח בגינו נקלעתי לאכ"ע מלא לצמיתות. המבטחת הכירה בחבות רק החל מהתאריך בו פניתי אליה ולא ממועד אירוע הביטוח. בבימ"ש הצגתי חוות דעת רפואית לגבי מועד האירוע והמבטחת קיבלה אותה.
    ההליך המשפטי נמשך שלוש שנים במהלכם אני סובלת מנכות קשה.
    המבטחת עשתה מה שניתן כד להקשות עליי (גררה רגליים, הפסקת תגמולי ביטוח וכו').
    נגרמו לי הוצאות משפטיות של עשרות אלפי ₪. תבעתי ריבית מיוחדת.
    האם יש מקום לתבוע גם פיצויים על עוגמת נפש? מה הסכום המקובל?
     תודה, ניבר

    • פיצוי בגין עוגמת נפש במסגרת הליך משפטי
      עו"ד גיל קראוס | 04/12/2018 16:10

      צהריים טובים,

      אין הליך של תביעה בגין עגמת נפש שנגרמה בתביעה אחרת. אפשר ורצוי לבקש במסגרת ההליך הנוכחי את מלוא ההוצאות שנגרמו ופסיקת ריבית עונשית וכן הוצאות מוגברות בשל ההתנהלות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • עו"ד קראוס תודה על התייחסותך תוכל בבקשה לחדד
        ניבר | 04/12/2018 16:19

        לגבי הוצאות מוגברות בשל ההתנהלות?
        איך מסבירים/ רושמים את זה לשופט במסגרת הסיכומים בתיק?
        תחת איזה "כותרת" זה נרשם?

        בברכה,
        ניבר

        • הוצאות בתביעה
          עו"ד גיל קראוס | 06/12/2018 17:51

          תחת הנושא של הוצאות משפטיות בהליך, יש לפרט את התנהלות חברת הביטוח לטעון כי לאור התנהלות זו יש לפסוק הוצאות מוגברות לטובתך ו/או הוצאות לדוגמא.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il