פנסיה בצוואה

  • שאלה בעניין צוואה
    דנה | 03/12/2018 21:12

    שלום רב.
    אבי רוצה לכתוב צוואה אצל עורך דין בכדי להשאיר לי (לבתו היחידה) את הדירה ואת כל הונו. הוא חי עם אשה (לא נשואים) כבר 10 שנים ולא רוצה להשאיר לה כלום. הוא הבין שאי אפשר להוריש פנסיה, אלא רק לבת הזוג. ולכן הוא מתכוון לכתוב עוד מסמך שבו הוא מוריש לה פנסיה בתמורה לכך שלא תערער על הצוואה.
    1. האם באמת אפשר להוריש פנסיה רק לבני הזוג?
    2. אם האישה הזאת בכל זאת תנסה לערער בהמשך על הצוואה, האם המסמך שהיא תחתום עליו מספיק או שיש סיכוי שהיא תצליח לקבל משהו בכל זאת?
    3. האם עדיף לתת לי את הדירה במתנה במקום הצוואה כדי שהיא בטוח לא תגזול כלום?

    • פנסיה בצוואה
      עו"ד לימור מסר | 05/12/2018 16:37

      שלום דנה,
      תמיד הבת זוג תוכל לטעון כנגד הצוואה, אך אם המנוח היה כשיר קוגניטיבית שעה שחתם על הצוואה, אין הרבה סיכוי להתנגדות לקיומה ( אם אביך מבוגר אני מציעה לקבל אישור של פסיכוגריאטר לפני החתמתו)
      בדר"כ אפשרי "להוריש" רק לבני זוג, תוכלי לברר מול הגוף הספציפי
      בהחלט ניתן לחסוך פרוצדורות ולעשות "עסקת מתנה" הבת זוג בכל מקרה יכולה לטעון כי הונו אותה והיא זכאית למחצית עקב היותה ידועה בציבור.
      מקווה שסייעתי

      בברכה,

      עו"ד לימור מסר
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דרך אבא הלל 12, רמת גן
      טל': 03-6139056 ; מייל: limormeser@hotmail.com