לא - זיקת הנאה היא זכות שאין עמה חזקה

  • דוד שמש
    ליאור | 29/11/2018 13:07

    הדוד שמש שלי עשרות שנים בשטח השכן.  האם זו זיקת הנאה? האם ניתן לרשום אותה מכוח שנים?

    • לא - זיקת הנאה היא זכות שאין עמה חזקה
      ץ | 29/11/2018 16:16

      כך נקבע בסעיף 5 לחוק המקרקעין
      בשטח בו נמצא הדוד (והקולטים) יש תפיסת חזקה
      ולכן לא קיימת זיקת הנאה.
      מסיבה זו גם לא ניתן לרשום זיקת הנא על חניה.

      • ו
        ליאור | 29/11/2018 18:13

        ושטח בחצר בו שכן בונה סוכה כל שנה עשרות  שנים זה זעקת הנאה?

        • יש כמה סיבות מדוע סוכה לא יוצרת זכות של זיקת הנאה
          ץ | 29/11/2018 23:58

          1. על פי סעיף 94 לחוק המקרקעין זיקת הנאה מכוח שנים, מחייבת שימוש רצוף - ולכן, שימוש קצר, במשך שבוע ימים בשנה, לבניית סוכה אינו שימוש רצוף.

          2. סוכה היא שימוש שיש עמו חזקה.

          3. אם מדובר בבית משותף, אחד השותפים, שהינו גם הבעלים של הרכוש המשותף, אינו יכול לייצור זכות לזיקת הנאה על שטח שהוא בבעלותו במשותף עם אחרים.

          4. בית המשפט העליון קבע לעניין הקמת סוכה ברכוש המשותף -
          "כל עוד מדובר בשימוש מוגבל בזמן ובמקום - הקמת סוכה לימי החג ופירוקה בסמוך לאחר מכן תוך השבת מצב החצר לקדמותו - יש לראותו "כשימוש רגיל ונאות" "
          [רע"א 8834/12 מ.ע.ג.ן ייעוץ וניהול נכסים בע"מ נ' מיכאל מרסה]