הגבלת פעולות ההורה האחר

  • אם אישתי רוצה ללכת עם הילדים לאחותה
    אמיר | 22/11/2018 20:46

    ואני מסרב מכיוון שלדעתי אחותה לא בנאדם טוב בלשון המעטה.
    האם יש לי את הזכות להטיל וטו ולא לאשר לאישתי את הביקור עם הילדים שלנו אצל אחותה?

    כרגע אין ביננו שום הסדרי ראייה ומעוניין לדעת אם יש לי זכות כזאת.
    הכוונה נוגעת לילדים בלבד

    תודה מראש לעונים

    • הגבלת פעולות ההורה האחר
      עו"ד רוית טוב-לי | 26/11/2018 09:46

      אמיר, שלום,
      אני מבינה שאתה מוטרד מאוד וחושש לילדיך.
      ללא קשר לשאלה אם יש או אין סדרי ראיה, שני ההורים הם האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם ויש לשניהם זכות לקבל החלטות בעניינם.
      בעניינים מהותיים, הנוגעים לחינוך או לטיפולים רפואיים, נדרשת הסכמה, ואם אין הסכמה בין ההורים, יידרש בית המשפט או בית הדין להכריע.
      בעניינים לא מהותיים, לכל הורה יש שיקול דעת עצמאי.
      אני מעריכה שבית המשפט יקבע במקרה זה שאין מדובר בעניין מהותי, ולפיכך האם רשאית לעשות כרצונה כשהילדים איתה, אלא אם נשקפת להם סכנה כמובן.
      לכן, הייתי ממליצה שתנסה הידברות איתה, ותסביר לה את חששותיך. ללא הסכמתה, קשה לי להאמין שניתן יהיה להגביל את שיקול דעתה, שוב, כל עוד לילדים לא נשקפת סכנה ממשית.

      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il