האם ביקורת נגד לשכת עורכי הדין היא עבירה אתית?

  • ביקורת על לשכת עורכי הדין
    אנונימי | 20/11/2018 11:21

    האם התבטאות ברורה בגנות לשכת עורכי הדין והוועד הארצי -על ידי מי שהינו עורך דין - מהווה עבירה אתית?

    • האם ביקורת נגד לשכת עורכי הדין היא עבירה אתית?
      עו"ד אדם אשכנזי | 20/11/2018 15:20

      שלום רב,
      אנו חיים במדינה דמוקרטית, ואבוי אם גוף מסוים יפעל במישור האתי או הפלילי נגד אדם אחר שהביע ביקורת לגיטימית.

      הוא הדין גם לגבי לשכת עורכי הדין. ביקורת כלפי הלשכה היא דבר מותר, לגיטימי, ובוודאי גם רצוי. מעבר לעובדה שהלשכה כגוף ציבורי היא גוף מבוקר.

      אין שום עבירה אתית בהצגת ביקורת כלפי הלשכה, ואין שום פגם בהתבטאות בגנות הלשכה.

      אבל ויש אבל גדול, התבטאות בגנות הלשכה היא דבר מותר. אבל התבטאות חסרת רסן, מכפישה, שקרית שלא מכבדת, בוודאי יכולה להוות עבירה אתית.

      אגב, זו גם עמדת וועדת האתיקה הארצית, אפנה אותך לא"ת 260\16:

      "עורך דין פונה לקבלת חוות דעת מקדמית בשאלה, אם פעילות ציבורית שמטרתה ביטול לשכת עורכי הדין, או לחילופין ביטול מעמדה הסטטוטורי, מהווה עבירת משמעת. ההחלטה: מערך האתיקה בלשכת עורכי הדין אינו גוף צנזוריאלי. כל עוד ביקורת נשמעת באופן מכובד, אין מניעה מלהעלותה. כך גם ביחס לביקורת הנוגעת ללשכה, למעמדה או לנחיצותה בכלל"

      בהצלחה!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il