סטיה מנתיב נסיעה תוך הפרעה לתנועה

  • תקנה 40 א סמל סעיף 5439
    רועי | 20/11/2018 08:53

    שלום,
    דו"ח על תקנה 40 סמל סעיף 5439.
    זה 250 ש"ח לפי הדו"ח. אין על זה נקודות, נכון?

    דבר שני, זה עבירה שאפשר להמיר להזהרה?
    אפשר הסבר איך כי על הדו"ח זה לא מוזכר כלל.

    תודה.

    • סטיה מנתיב נסיעה תוך הפרעה לתנועה
      אבי | 20/11/2018 09:05

      אין נקודות
      לא ניתן להמיר להתראה
      בדוח צריך להיות כתוב מה מהות ההפרעה
      על פי דעתי, נראה כי סטית מנתיב נסיעתך תוך כדי תנועה וגרמת לכלי רכב אחרים  לבלום או לעצור או לסטות או כל הפרעה אחרת שנראתה לשוטר

      • שאלת המשך
        רועי | 20/11/2018 09:38

        תודה אבי,
        שאלת המשך ברשותך - מדוע לא ניתן להמיר בהתראה? זו נראית לי עבירה שולית יחסית עם קנס נמוך. האם יש לגביה החרגה מיוחדת? זה כמובן בהנחה ומדובר בנהג שעומד בקריטריונים (בעל רישיון מעל 15 שנה, אין עבירות בחמש שנים האחרונות).

         הפירוט בדוח הוא: "נהגת ברכב הנ"ל וסטית מנתיב נסיעתך, דבר שגרם להפרעה לתנועה, בניגוד לתקנה 40(א) לתקנות התעבורה".

        תודה.

        • יש מספר עבירות שאגף התנועה החליט שלא להמיר
          אבי | 20/11/2018 11:31

          לדוגמא: תמרור "עצור"
          הסיבה טמונה שם.
          מה שכתבת הוא תמצית תאור העבירה שנרשם על ידי השוטר.
          מה שחשוב כאן הוא הרשום בחלק שנקרא: תאור נסיבות המקרה. שם מתואר האופן בו נגרמה ההפרעה

        • סטיה מנתיב - אחד הגורמים הנפוצים לתאונות
          יעקבי | 20/11/2018 19:17

          שלום רועי,
          אל תקל ראש בעבירה זו.