האם קשיש זכאי לדרוש שלא לעבור לשכירות?

  • תמא 38
    יוחאי | 19/11/2018 09:14

    שלום,
    הורי בני 78 ו 88 ולאחרונה בבניין שלהם החל תהליך תמ"א והעבודות אמורות להתחיל בקרוב. להורי קשה להתמודד עם התהליך בגלל גילם ומצבם הרפואי. בזמן העבודות ררור שלא יוכלו להתגורר בדירה בגלל בעיות ניידות ותנאים נלווים. בשיחה עם הקבלן הוצע להם שכירות בלבד לזמן העבודות. הורי לא במצב שהם יכולים לעבור לדירה זמנית ולחזור , האם היזם חייב לתת להם דירה אחרת קבועה כדי שיעברו פעם אחת בלבד ? ואם לא האם הדירה בשכירות צריכה להיות שוות ערך לדירה הקודמת ?אנחנו מבולבלים לגבי עניין התיקון לחוק הפינוי בינוי שאושר לאחרונה ולא בטוחים לגבי ההתאמה לעניין תמ"א חיזוק מבנים.
    תודה רבה מראש

    • האם קשיש זכאי לדרוש שלא לעבור לשכירות?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 20/11/2018 12:40

      יוחאי שלום,

      אכן בתיקון לחוק נקבע שהיזם חייב להציע לדייר קשיש מעל גיל 75 המתגורר בדירה אופציה חלופית לקבל לפני מועד הפינוי, דירה אחרת או דיור מוגן באותו שווי של דירת התמורה שהוא מקבל בעסקה.

      החוק מדבר על מקבץ פינוי בינוי בלבד.

      לגבי תמ"א 38/1 נקבע שהיזם מחויב לממן לדייר קשיש מגורים חלופיים לתקופת ביצוע העבודות.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מנחם בגין 12 רמת גן
      טל': 03-6122111; מייל: elad@weislaw.co.il