האם הצגת אדם כעורך דין למרות שאינו מהווה עבירה?

  • הצגת אדם כעורך דין למרות שאינו כזה
    זאב | 10/11/2018 15:18

    שלום רב.
    בישיבת ועד של עמותה רשומה כחוק, הציג מזכיר הועד אדם שהשתתף בישיבת הוועד כעורך דין ומינה אותו לרכז נושא מסויים בשם הועד.
    אותו אדם שהוצג כעורך דין אינו עורך דין כלל , גם אינו מופיע ברשימת עורכי הדין של לשכת עורכי הדין , דבר חמור נוסף הוא שאותו אדם שהוצג כעורך דין מילא פיו מים ולא אמר דבר על כך שאינו עורך דין.
    השאלות :
    1. האם יש כאן עבירה פלילית מצד מזכיר הועד של העמותה שהציג אדם כעורך דין בעוד האדם שהוצג אינו עורך דין ?
    2. האם יש כאן עבירה פלילת של אותו אדם שהוצג כעורך דין ומילא את פיו מים ?
    אם התשובה לשאלות היא שיש כאן עבירה ,
    אזי השאלה הנוספת היא  היכן מתלוננים על כך ?

    • האם הצגת אדם כעורך דין למרות שאינו מהווה עבירה?

      לזאב שלום,

      נתחיל מהסוף - המקום להגיש תלונה על כך שבוצעה עבירה הוא במשטרה.

      סעיף 64(א) לחוק העמותות קובע כי חבר או עובד עמותה שמשיב תשובה כוזבת על שאלה או מוסר מידע כוזב כשנדרש על פי חוק זה לעשות כן, עובר עבירה שדינה שלוש שנות מאסר. ככל שזה מתאים לעובדות הקונקרטיות, יש כאן עבירה.

      מעבר לכך, יתכן שמדובר בנסיון לקבלת דבר במרמה, אך שוב - הדבר תלוי בנסיבות הקונקרטיות.

      אם המזכיר רשם את הדברים בפרוטוקול, יתכן שמדובר ברישום כוזב במסמכי תאגיד.

      לגבי אותו אדם עצמו שלא תיקן את הטעות, אני לא חושב שניתן ליחס לו התחזות כעורך דין בדרך של מחדל.

      לדעתי הלכים פליליים אינם מתאימים לטיפול בסיטואציה שתיארת.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com