אודה על תשובתכם

  • האם המקרה הבא פלילי
    מיכל | 08/11/2018 11:52

    חברה מסוימת התמזגה בשנת 2005 עם חברה אחרת ונמחקה בשנת 2005 לחלוטין מרשם החברות החברה מחוסלת.

    חרף זאת בע ל  החברה לשעבר (שהינו גם בעל החברה שלתוכה מוזגה החברה המחוסלת) ממשיך להפעיל את החברה שאינה קיימת, מוציא מסמכים עם לוגו שלה, עושה פעולות בשמה של החברה ועוד....

    שאלותיי הן:
    1.  האם באופן כללי הפעלת חברה שאינה קיימת מהווה עבירה פלילית?
    2. האם הפעלת חברה שאינה קיימת על מנת להשיג דבר מהווה עבירה פלילית?

    3. האם יש משמעות לכך שמי שמפעיל את החברה המחוקה שאינה קיימת הוא בעל החברה שלתוכה מוזגה החברה המחוקה? האם זה עומד לזכותו באופן כלשהו באפיק הפלילי ? או דווקא להפך?

    תודה רבה

    • אודה על תשובתכם  לת
      מיכל | 12/11/2018 20:54