"ערעור" על החלטת גניזה

  • תלונה
    אורן | 06/11/2018 12:23

    איך ותוך כמה זמן ניתן לערער בבית משפט לעניינים מנהליים על החלטה לגנוז תלונה? האם הנילון יהיה גם משיב? ועדת האתיקה משיבה או ה לשכה? האם יש אגרה וכמה?

    • "ערעור" על החלטת גניזה
      עו"ד מייק יורק | 07/11/2018 11:13

      אורן שלום

      אומנם ניתן לתקוף החלטה של רשות ציבורית בעתירה מנהלית, אולם בסעיף 63 לחוק הלשכה ובנהלי העבודה של משרד המשפטים והלשכה נקבע כי על החלטה של ועדת האתיקה המחוזית לגניזה - ניתן להגיש תלונה לקובל הנוסף ועדת האתיקה הארצית.

      גם על החלטת גניזה של ועדת האתיקה הארצית ניתן להגיש קובל נוסף ליועמ"ש ופרקליט המדינה.

      סביר שאי מיצוי ההליכים אצל הקובלים הנוספים יכול לאפשר לועדת האתיקה טיעון מקדמי של דחייה על הסף של עתירה.

      יחד עם זאת להלן הוראות החוק בייחס לעתירה מנהלית:

      תקנה 3 לתקנות בתי משפט לענינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א – 2000 קובעת:

      "3. המועד להגשת עתירה

      (א) עתירה תוגש במועד שנקבע לכך בדין.
      (ב) לא נקבע מועד כאמור, תוגש העתירה בלא שיהוי, לפי נסיבות הענין, ולא יאוחר מארבעים וחמישה ימים מיום שההחלטה פורסמה כדין, או מיום שהעותר קיבל הודעה עליה או מיום שנודע לעותר עליה, לפי המוקדם.
      (ג) בית המשפט רשאי להאריך מועד שנקבע להגשת עתירה כאמור בתקנות משנה (א) ו-(ב), לאחר שנתן למשיב הזדמנות להגיב לבקשת ההארכה, אם ראה הצדקה לכך".

       מקווה שסייעתי

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      יגאל אלון 126, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc