השפעה של הפרדת חשבונות

  • הפרדת חשבונות תוך כדי נישואין
    ריטה | 04/11/2018 11:22

    שלום, אני נשואה + 3. מתכננת גירושים בעתיד הקרוב. היום, בגלל התנהלות כלכלית לא נבונה שלי ושל בעלי, המליצו לנו להפריד חשבונות (שכל אחד יתנהל בחשבון משלו וגם יהיה חשבון משותף להוצאות משותפות כגון משכנתא, גני ילדים וכו').
    שאלות בקשר לזה:
     1.      אם בעלי נכנס בחשבון שלו למינוס – האם אני ערבה לחשבון  זה (אני לא שותפה בחשבון).
     2.      במידה ואנחנו מתגרשים – האם כסף שנמצא בחשבון שלי ובחשבון שלו אמור להתחלק חצי חצי (לדוגמא יש לי 5000 ולו יש 0 – כל אחד יקבל 25000 או שכל אחד יישאר עם מה שיש לו)
     3.      האם חלוקת הוצאות למשותפות ונפרדות משפיעה בעתיד על מזונות?
     תודה מראש, ריטה

    • השפעה של הפרדת חשבונות
      עו"ד רוית טוב-לי | 12/11/2018 15:45

      ריטה, שלום,
      הפרדת חשבונות עשויה לרמז על "מועד הקרע", אבל לא כדאי לבנות על כך. לפי החוק, ככלל, איזון המשאבים ייערך במועד הגירושין או בחלוף שנה ממועד פתיחת הליכים משפטיים או בחלוף 9 חודשים מיום שבני הזוג חדלו להתגורר יחדיו.
      לכן, יש סיכון שתידרשי לאזן את כל החשבונות, כלומר, להשתתף במינוס של בעלך.
      כדי להחליט מה נכון עבורך ומתי נכון לפתוח בהליכים, מומלץ שתפני לייעוץ משפטי טוב.
      מכל מקום, אלו עניינים רכושיים שככלל לא צפויים להשפיע על גובה החיוב במזונות, אולם אם לאב יש חובות, זה יכול להפחית את הכנסתו הפנויה, שזה אחד הנתונים שעל בסיסם נקבע סכום המזונות.
      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il