הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

בניית בית שלישי בנחלה.

  • בית שלישי בנחלה
    נתן | 04/11/2018 09:42

    שלום רב,
     רקע, אני דור שלישי בנחלה במושב בוסתן הגליל ומעוניין להקים את בייתי ביחד עם משפחתי במושב. בעלת הנחלה הינה סבתא שלי (סבא נפטר בשנות ה90), אבא שלי בן ממשיך, מאושר על ידי כל הגורמים. בסוף שנות השבעים כאשר הורי רצו לבנות ולא היה ניתן בשל קרבת הנחלה לרכבת (היום מגבלה זו לא קיימת), הם קיבלו מגרש ששודך לנחלה של כדונם שם בנו בית של כ240 מ"ר. בנחלה המקורית, הרסנו את הבית הישן של סבא וסבתא ובנינו בית חדש של כ120מ"ר לטובת סבתא שגרה שם עד היום (עד 120...). המגרש הנוסף הינו חלק מהנחלה חלק מה2.5 דונם והבתים בסה"כ כ 360 מ"ר מתוך 375 המותרים. המושב מתארגן לאחרונה להגשת אישורי תב"ע חדשים שיאפשרו בניית בית שלישי בנחלות. התהליך יקח להערכתי שנה שנתיים וגם זה אם לא יהיו התנגדויות מצד השותפים. רצית לשאול, ראשית, האם יש אפשרות במצב הקיים להוסיף בית? שנית, האם כדאי לצאת לדרך ולנסות לעשות תב" ע מקומית?
    אשמח להתייחסות בהקדם, תודה

    • בניית בית שלישי בנחלה.
      עו"ד יעל פרי | 04/11/2018 10:39

      נתן שלום רב
      באופן עקרוני, כיום וכל עוד לא נכנסתם בגדר החלטה 1553 של מועצת מקרקעי ישראל הרי שבאפשרות בעל הנחלה לבנות על הנחלה 3 יחידות כלדקמן:
      האחת לבעל הזכויות בנחלה - 160 מ"ר
      השנייה לבן ממשיך - 160 מ"ר
      השלישית לנכד מעל גיל 18 , נשוי עם קיר מחבר .
      כניסה הבגר החלטה 1553 תאפשר בנייה של 3 יחידות ב- 3 מבנים קרי ללא קיר מחבר.
      על מנת לבנות מעבר ל 375 מ"ר יש לרכוש זכויות בנייה נוספות .
      לגבי שאלתך האם כדאי לבצע תב"ע מקומית הרי שהתשובה לכך תלויה בנתונים רבים אשר לא עולים משאלתך.
      ממליצה לך לפנות לייעץ משפטי פרטני על מנת להציג את תמונת המצב המלאה ולקבל מענה מלא לפנייתך.
      בהצלחה

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il