יעקבי, אבי, חיים, עורכי דין. מדובר בחוסר צדק

  • שימוש ציני ומכוער בתמרור 818 בארסוף
    אמיר | 31/10/2018 09:43

    שלום לכולם

    היישוב ארסוף אינו מעוניין שאזרחים שאינם תושבי המקום ייכנסו לתחומם, העניין הוא שזו הדרך היחידה להגיע לחוף שם.
    על מנת למנוע את כניסת אזרחים התושבים ביקשו מהמועצה (ואישרו זאת באמצעות קצין משטרה) לצבוע את כל הרחובות באדום לבן וככה לעקוף את החוק.

    האם התמרור חוקי גם אם אינו משרת את הסדרת התנועה והמטרה שלו היא סילוק אזרחים?
    האם ניתן לערער ולזכות במידה והחניתי מפאת חוסר מקום שנובע מחוסר תום לב?
    האם מותר לרשות מקומית להחליט מי ייכנס בשעריה ומי לאו?

    תודה מראש לעונים

    • יעקבי, אבי, חיים, עורכי דין. מדובר בחוסר צדק
      אמיר | 01/11/2018 09:16

      חברתי, האם קיימת אפשרות למענה בפורום?
      תודה רבה :)

      • סימון סיטונאי של אדום לבן
        יעקבי | 02/11/2018 07:08

        שלום אמיר,
        מפנה אותך לתקנת תעבורה 18 (א) סעיף 7:

        סמכות רשות תמרור מקומית
        תקנה 18.  (א) זולת אם הורתה רשות התמרור המרכזית אחרת, רשאית רשות תמרור מקומית, לאחר התייעצות עם קצין משטרה, או קצין משטרה צבאית פיקודי (לגבי הדרכים שבשטח צבאי שבמרחב הפיקוד), להציב, לסמן או לסלק בכל דרך שבתחומה –
        (1)  תמרורי אזהרה והתראה;
        (2)  תמרורי הוריה 220 עד 229;
        (3)  תמרורי זכות קדימה 304 ו-305;
        (4)  תמרורי איסורים והגבלות 404, 435 ו-436 שתוקפם רק בשעות הלילה ותמרור 437 ו-439 לגבי הסדרי חניה;    (5) תמרורי תחבורה ציבורית 510;
        (6) תמרורי מודיעין והדרכה למעט תמרור 618 ו-636;    (7) תמרורי סימון על פני הדרך, למעט תמרורים 811, 812 ו-818;

        • תודה רבה לכולם על המענה ושבת שלום :)  לת
          אמיר | 02/11/2018 20:02

          • פסק דין של העיתונאית גלי גינת
            אמיר | 05/11/2018 22:00

            קצרה היריעה מלהכיל את כל הדברים שפסק השופט עודד מורנו ואני מבקש להודות לכל המגיבים.
            חלק מפסק הדין:
            מצופה מהרשות המנהלית, בעניינינו המועצה האזורית חוף השרון, עת היא מבקשת לבצע
            מהלך של ביטול חניון אשר בו היתה החניה חופשית, וכפי שעלה בדיון ההוכחות שבפני הרי
            שהחניון היה מותר לחניה באופן חופשי במשך תקופה ארוכה ומשמעותית, כי תפרט מה היו
            השיקולים שעומדים בבסיס החלטה לאסור באופן מוחלט את החניה במקום.

            בהתאם לתקנות והנחיות להצבת תמרורים 2018 ,קיים רציונל לצביעת אבני השפה במקום
            מסוים באדום לבן. כך למשל, נקבע תחת סימון
            ( 818 הוא המספר הרישומים לאדום לבן) בסעיף
            2 שכותרתו "הצדקים לסימון" כי יש מקום לעשות שימוש בסימון כגון דא עת המקום מתאים
            ל"איסור עצירה בקטע קצר, או בקטע בעל תנאים קשיםלהגדרה באמצעות תמרור, למשל,
            אוזן, קטע ללא שדה ראיה, קטע קצר בין צומת לתחנת אוטובוס וכדומה".

            קטע נוסף מפסק הדין:
             אין מחלוקת בין הצדדים כי קיימים רחובות אחרים ביישוב ארסוף בה החניה אינה אסורה.
            ברם, עת עולה טענה בדבר אזרח שמגיע למקום ורואה שילוט פרטי בדבר איסור חניה התלוי
            על גדר בית, לא ניתן לצפות ממנו כי יידע שהשלט אינו חוקי ועל כן מותר לחנות במקום.
            מצופה מהרשות המנהלית שתאכוף פעילות של תליית שלטים שלא כדין ואף בייתר שאת עת
            היא יודעת כי מופנות כנגדה טענות (נ/ 10נ/ 9 ( בדבר מניעה כניסת אזרחים שאינם תושבי
            המקום וזאת על מנת להדגיש ולהראות כי אינה פועלת בדרך של איפה ואיפה.
            קטע נוסף:
            9 העולה מכל האמור לעיל הינו כי נודף ריח חזק ורע של שרירותיות מהחלטת ועדת התמרור
            המחוזית של המועצה האזורית חו ף השרון. ההחלטה להסב את החניון מאזור המותר לחניה
            לאזור האסור בחניה הנה בלתי סבירה , בלתי מידתית ומהווה פגם היורד לשורשו של עניין וסותר בעליל כל חובת הנמקה המוטלת על גוף מנהלי.

            בית משפט השלום בנתניה
             חע"מ 64042-02-18 מדינת ישראל נ'
            גינת

             משכך אפוא, ובהתאם לדוקטרינת הביקורת המנהלית בפלילים אני קובע כי החלטת הועדה
            המחוזית בטלה. כפועל יוצא אני מורה על ביטול דו"ח וזיכויה של הנאשמת.

            זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 ימים.

            ניתנה היום, כ"ז חשוון תשע"ט 05 ,נובמבר 2018 ,במעמד הצדדים.

            עודד מורנו, שופט

    • תשובות לפי דעתי
      אבי | 01/11/2018 09:58

      1. מאיפא לך לדעת מה מעוניין היישוב?
      2. אם התמרור נעשה באישור קצין משטרה הוא חוקי ותקף.
      3. כל תמרור שאושר על ידי ועדת תמרור מקומית ו/או קצין משטרה הוא חוקי. אין משמעות לשאר הנחותיך.
      4. נימוק לא משכנע לחניה באיסור. הנחת חוסר תום לב היא שלך בלבד.
      5. בסביון הוצבו  מחסומים מאוישים בכל הכניסות לצורך בקרה. במושב מעש יש שערים שננעלים בשעה 22:00 ובסופי שבוע.

      צר לי אבל אין לך קייס

      • קודם כל תודה על המענה
        אמיר | 01/11/2018 11:43

        1) מדובר ביישוב שאסר על אזרחים להיכנס בשעריו בזמן שרצו ללכת לים.
        2) לאחר שלא הצליחו למנוע כניסה החליטו לצבוע את החניות שצמודות לחוף להיצבע באדום לבן למרות שלפני כן היה מדרכה אפורה.
        3) קצין המשטרה טען בעצמו שאישר בגלל בקשת התושבים.
        4) מתנהל משפט של עיתונאית בשם גלי גינת.
        5) גורשתי משם בעצמי ללא שום סיבה.
        6) חלק מהתושבים לקחו את החוק לידיים ותלו שלטים של איסור חניה בעצמם.
        7) חיפוש קטן בגוגל יאשר את כל מה שכתבתי פה.

        • צירפתי קישור
          אמיר | 01/11/2018 11:54

          https://www.davar1.co.il/155998/